Citroën C4 X – atraktivní novinka ukazuje první snímky

Po Peugeotu představuje podobné modely také Citroën, a to vozy C4 X a elektrický ë-C4 X s elegantním designem určeným pro zákazníky, kteří hledají alternativu k hatchbackům a SUV na trhu vozů střední třídy.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

Po vzoru Citroënu C5 X se design vozů ë-C4 X a C4 X  vymyká tradičním definicím kompaktních karoserií a chce nabídnout zákazníkům něco inovativního a osobitého: design, který v sobě spojuje elegantní siluetu fastbacku s moderním přístupem SUV a nadčasovou kultivovaností a prostorností čtyřdveřového vozu.

Citroën se také odhodlal k odvážnému kroku a na mnoha evropských trzích, kde je prodej elektrifikovaných vozidel již vyspělejší, nabízí plně elektrický model ë-C4 X. Tento vůz s motorem o výkonu 100 kW a dojezdem 360 km podle WLTP bude jediným plně elektrickým vozem, který nabídne tuto atraktivní kombinaci designu, komfortu a prostornosti na trhu masově prodávaných vozů střední třídy. V kombinaci s velkým zavazadlovým prostorem o objemu 510 litrů má být pomocníkem rodinám při jejich aktivním životě a profesionálním zákazníkům, například soukromým nebo firemním řidičům, a bude ideálním společníkem ke každodenním cestám po městě.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

Zákazníci, kteří na mezinárodních trzích a v některých evropských zemích dávají přednost účinným spalovacím motorům, mají na výběr mezi osvědčenými benzinovými motory PureTech a dieselovými motory BlueHDi s vynikajícími parametry.

Nové modely ë-C4 X a C4 X se budou vyrábět výhradně v Evropě pro všechny trhy, a to v závodě Stellantis ve Villaverde (nedaleko Madridu) a jejich prodej bude postupně zahájen na konci roku 2022.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru