Citroën představil návrh karavanu Type Holidays

Citroën představil svůj návrh obytné dodávky Type Holidays na veletrhu Caravan Salon, jedné z nejvýznamnějších světových akcí zaměřených na vozidla pro volný čas, která se konala v Düsseldorfu od 25. srpna do 3. září 2023. Tento návrh spojuje ikonický model Citroën Type H a moderní vůz SpaceTourer, výsledkem je uspořádání interiéru, které bude brzy v prodeji. 

Citroën Type H 2

Značka Citroën je druhým největším dodavatelem základních obytných vozů v Evropě. Toto dědictví se Citroën rozhodl zdůraznit představením upoutávky na SpaceTourer v podobě modelu Type H, který vytvořila italská karosářská firma Caselani. Tento partner značky Citroën již nabízí řadu retro karoserií pro modely Citroën. Jeho design, stejně jako jeho šedá barva, je poklonou legendárnímu modelu Type H, kterému se přezdívalo „Citroën Tube“.

Moderní SpaceTourer je pozvánkou k cestování jiným způsobem, ale hlavně bez jakýchkoli omezení. Citroën se již v minulosti několikrát vydal na území obytných vozů, a to s koncepčními vozy Hyphen, Rip Curl či The Citroënist. Dnes chce Citroën na tento úspěch navázat a rozšířit své aktivity na rychle rostoucím trhu obytných vozů.

Citroën Type H 1

Na obytné vozy dnes přesedá mnoho lidí: milovníci svobody a přírody, kteří chtějí jen otevřít dveře a rozjímat nad pohádkovou krajinou z postele, lidi, pro které je důležitá nezávislost a zároveň dbají na svůj rozpočet… Obytný vůz nabízí naprostou svobodu pohybu, zejména díky své výšce do 2 m, díky níž se vejde na parkoviště (městská i plážová) a lze jej používat denně, po celý rok.  Nových obytných vozů se v současné době prodává v Evropě přibližně 90 000 kusů ročně, což je více než polovina všech prodaných vozů pro volný čas. „Van life“ je velmi oblíbený u mladé generace a vděčí za svůj úspěch také pokroku, kterého bylo dosaženo v oblasti výbavy a komfortu. Díky němu je kempování dnes elegantní a vedlo ke vzniku fenoménu přezdívaného „glamping“ (glamour + camping). Citroën Type Holidays nabízí všechny výhody vozu SpaceTourer: prostornost, pohodlí, tichý provoz, dvoje posuvné boční dveře pro snadný přístup a větrání, samostatně otevíratelné okno v zadních dveřích atd. Vše, co mohou až čtyři lidé potřebovat, aby mohli od všeho utéct.

Citroën Type H

Citroën si na vybavení dodávky přizval jednoho z nejlepších specialistů v oboru: firmu Bravia Mobil. Tato slovinská společnost připravila pro Citroën Type Holidays veškerou výbavu potřebnou pro ideální cestování:.

  • Střecha je výsuvná, takže je možné se uvnitř vozu Citroën Type Holidays postavit a v nočním režimu je v ní umístěno velké lůžko pro 2 osoby.
  • Lavici ve 2. řadě lze přeměnit na pohodlnou dvoumístnou postel. Tato lavice je navíc zcela odnímatelná, čímž se uvolní úložný prostor.
  • Dvě přední sedadla jsou otočná směrem k obytné části vozu.
  • Kompletní kuchyňský kout (prostor pro vaření, dřez, lednice).
  • Rozkládací stůl pro stolování nebo práci a několik skříněk pro uložení věcí.
  • Topný systém Webasto, který zajišťuje optimální teplotu na palubě.

Díky svému retro exteriéru a modernímu interiéru je vůz ideálním společníkem pro stylový výlet v naprosté svobodě Je předzvěstí ucelené nabídky, která bude v síti Citroën brzy k dispozici.

Foto: Citroën

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru