Značky Citroën, Opel a Peugeot ukázaly elektrifikované modely

Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life, Peugeot e-Rifter a e-Partner – tedy plně elektrifikované modely by měly v brzké době plně nahradit verze se spalovacími motory. Jde o praktická vozidla, která v sobě spojují přednosti karoserie MPV, vyšší světlou výšku, ale současně možnosti dodávkových verzí LUV. Pro tyto automobily byl dosud dominantní pouze pohon spalovacími motory.

1ADS_3891

Všechny modely jsou koncipovány na stejném základu, ale prodávané pod samostatnými značkami, a s dílčími rozdíly exteriéru i interiéru. Nabídka obsahuje kombinace jak osobních, pěti až sedmimístných verzí MPV ve dvou délkových provedeních, tak dvou nebo třímístné skříňové dodávky.

Jejich pohon obstarává elektromotor o výkonu 100 kW, napájený sadou akumulátorů 50 kWh, umožňující normovaný dojezd až 280 km, což má odpovídat běžným potřebám městské rozvážkové dopravy. Největší rychlost je omezena na 135 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h je za  11,7 s. Nabíjení do 80 % kapacity akumulátorů nabíječkou 100 kW trvá 30 minut. Nechybí ani možnost tažení přívěsu o hmotnosti až 750 kg.

1ADS_3886

Všechny modely jsou nabízeny v několika stupních výbavy, nabízí chytrá řešení, včetně infozábavy, voliče jízdních režimů a bezpečnostní výbavy. Výrobci poskytují na uvedená elektrická vozidla prodlouženou záruku 5 let nebo do ujetí 50 000 km. Na akumulátory je záruka osmiletá, nebo do ujetí 160 000 km. Ceny začínají od 799 000 Kč u užitkových verzí a od 829 990 Kč u verzí osobních.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru