Nová designová verze Mini – Seven

MINI Seven ukazuje smysl pro individualitu.  Je prvním stylovým vozem nové generace těchto modelů, který přináší exkluzivní designové prvky jak exteriéru, tak interiéru, které podtrhují britský původ, potěšení z jízdy, prémiový charakter a extrovertní vzhled.

Mini Seven

Mini Seven

Seven je k dispozici v kombinaci se čtyřmi motory (MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI Cooper SD a MINI Cooper D) ve spojení s 3- i 5dveřovou karoserií.

Jméno Seven této designové verze se obrací do minulosti o padesát pět let dozadu, kdy v roce 1959 vyjely na trh sesterské modely Austin Seven a Mini Minor. Jako první z výrobní linky sjel právě Austin Seven.

Nová designová edice nového MINI je okamžitě rozpoznatelná podle speciální modré barvy Lapisluxury Blue z programu MINI Yours. Kromě této barvy jsou modely MINI Seven k dispozici také v barvách Pepper White, Midnight Black a British Racing Green. Bez ohledu na zvolenou barvu karoserie je střecha modelů MINI Seven provedena ve stříbrné barvě Melting Silver. Stejná barva je použita také na krytech vnějších zpětných zrcátek a na podélných pruzích na kapotě. Důraz na detail ukazuje jejich lemování hnědou barvou Malt Brown.

Speciálně pro tento model jsou navržena 17palcová kola z lehkých slitin, která mohou nahradit kola s průměrem 18 palců Vanity Spoke z programu MINI Yours. Pověstnou třešinkou na dortu jsou speciální ozdoby na bocích za předními koly s číslicí 7 a nápisem Seven. Podobné logo je umístěno také na nástupních prazích.

Standardní výbavou interiéru jsou sportovní sedadla čalouněná kombinací látky v barvě Diamond Malt Brown a černé kůže. Na výběr jsou i další barevná provedení. Designová edice MINI Seven se vyznačuje logem 7 umístěným na centrálním ukazateli. K dispozici je také speciální barevné provedení Colour Line v barvě Malt Brown, které může nahradit standardní černou verzi.

Nové MINI Seven svým jménem evokuje vůbec první klasické Mini, které sjelo v roce 1959 z výrobní linky pod jménem Austin Seven. Podruhé se jméno Seven objevilo v souvislosti se značkou MINI v roce 2005, kdy spatřila světlo světa stejnojmenná speciální edice, která se, stejně jako ta aktuální, vyznačovala kontrastní střechou provedenou ve stříbrné barvě a dalšími speciálními prvky a výbavou.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru