Nový Bentley Flying Spur je sedanem i limuzínou zároveň

Společnost Bentley Motors dnes oznámila bližší podrobnosti k sportovnímu sedanu z kategorie luxusních cestovních vozů – novému modelu Flying Spur. Ať řídíte sami nebo se vezete na zadním sedadle, Flying Spur nabízí jedinečnou kombinaci luxusu limuzíny a výkonu sportovního sedanu.

Bentley Flying Spur EDT

Flying Spur, jehož návrh, konstrukce a ruční výroba probíhá v anglickém Crewe, domovské lokalitě automobilky Bentley, je ukázkou schopností Bentley aplikovat špičkové moderní technologie a spojovat britské řemeslné zpracování s inovativními prvky. Nejnovější generace modelu posouvá dosavadní hranice kultivovanosti a důrazu na každý detail s cílem vytvořit nejdokonalejší super-luxusní sportovní sedan.

Příď nového modelu Flying Spur poprvé v moderní epoše zdobí nově zpracovaná figurka ‚okřídleného B‘, zvedající se zpoza moderního znaku Bentley s poukazem na kvalitu tohoto modelu.

bentley flying spur2

Model nabízí celou řadu nejmodernějších technologií postavených na 48V elektronické platformě a zcela novém moderním podvozku z hliníku a kompozitů. Jde o první model Bentley se systémem natáčení kol zadní nápravy, který je navíc spojen se systémem aktivního pohonu všech kol (AWD) a systémem Bentley Dynamic Ride k dosažení ovladatelnosti a jízdních kvalit. Nové tříkomorové vzduchové odpružení dovoluje mnohem větší rozsah nastavení, od pohodlného cestování v duchu limuzíny až po sportovní úroveň s minimálními náklony karoserie. Vůz je standardně vybaven řadou nových systémů na podporu řízení, jako je např. asistent pro jízdu v kolonách (Traffic Assist), asistent pro jízdu ve městě (City Assist) a funkce varování pro mrtvý úhel.

Srdcem nového modelu je zdokonalená verze dvojitě přeplňovaného agregátu Bentley 6,0 litru W12, spojeného s dvouspojkovou osmistupňovou převodovkou. Nová jednotka TSI dosahuje výkonu 635 k a točivého momentu 900 Nm, zrychlení 0-100 km/h za 3,8 s a maximálka je 333 km/h.

Nový Flying Spur si bude možné objednat již letos na podzim a první vozy si zákazníci převezmou zkraje roku 2020.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru