Bentley představuje unikátní model Bacalar

Bude vyrobena pouze limitovaná série 12 kusů tohoto modelu, což zaručuje výjimečnost a exkluzivitu a nabízí nejvyšší luxus a úchvatný výkon. Bacalar hledá budoucnost zakázkového luxusního motorismu – každý model bude ručně vyroben v dílně společnosti Bentley Mulliner v Crewe podle individuálního vkusu každého zákazníka.

8124

Tento vůz je pojmenován po Laguně Bacalar, jezeře na Yucatánském poloostrově v Mexiku, které je proslulé svou přírodní krásou, a pokračuje tak ve strategii značky Bentley, podle které jsou automobily pojmenovávány podle význačných památek a která byla poprvé použita u modelu Bentayga v roce 2015.

Bacalar byl uveden do života společností Bentley Mulliner, oživující svou specializaci na dodávání výjimečných aut vyrobených na zakázku pro pouze několik málo náročných zákazníků. Díky designu Barchetta bez střechy se zcela novou a velmi robustní karoserií, který zahrnuje nesčetné množství možností a materiálů, bude každý vůz skutečně jedinečný.

8129

Společnost Bentley Mulliner má slavnou historii a může své kořeny hrdě sledovat až do 16. století, kdy původním zaměřením společnosti byla zakázková výroba luxusních kočárů tažených koňmi.

DNA designu čerpá z cenami ​​ověnčeného modelu EXP 100 GT, který byl nedávno na prestižním francouzském festivalu Automobile International vyhlášen „nejkrásnějším konceptem roku“. Výrazný kokpit se širokým výhledem s hladkými konturami a povrchovým provedením přechází z nové příkré středové konzoly plynule do přístrojové desky a dveří. Ty se pak stáčejí dozadu směrem k polouzavřenému zavazadlovému prostoru za dvěma sedadly. Udržitelné, etickým způsobem získané materiály, předběžně předvedené v konceptu EXP 100 GT v loňském roce, se v Bacalaru staly skutečností, pouhých osm měsíců po prvním představení. Patří k nim barva obsahující popel z rýžových slupek, což poskytuje udržitelný způsob, jak zajistit sytý metalický lak, přírodní britská vlna a 5 000 let staré říční dřevo pocházející ze starověkého Fenlandu ve východní Anglii.

8135

Vůz je vybaven vylepšenou verzí jedinečného šestilitrového motoru Bentley W12 TSI. Nejpokročilejší 12válcový motor na světě produkuje 659 PS (650 koní) a 900 Nm točivého momentu.  Pokročilý systém aktivního pohonu všech kol mění rozdělení točivého momentu mezi přední a zadní kola. Umožňuje vozu maximálně využívat pohon zadních kol během normální jízdy pro zajištění optimální účinnosti a dynamického výkonu.

Všechny exempláře vozu Bentley Mulliner Bacalar již byly přiděleny zákazníkům z celého světa.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru