Jaguar jezdí i na dvou kolech

Jaguar F-Pace loni při svém uvedení projel největší spirálu světa a překonal světový rekord zapsaný v Guinnessově knize rekordů. Stejný model F-Pace a kaskadér Terry Grant opět předvedli na Festivalu rychlosti v Goodwoodu neobyčejnou jízdu.

Foto 2

Grant tentokrát vyjel slavný kopec v Goodwoodu po dvou kolech. Aby toho nebylo málo, riziko ještě zvýšil profesionální freestyle motocyklový kaskadér Lee Bowers, který usedl vedle něj. Bowers je na dvě kola zvyklý, jen tentokrát vyměnil sedlo za interiér výkonného crossoveru. Zatímco F-Pace na dvou kolech šplhal do náročného kopce, Bowers vylezl oknem spolujezdce, postavil se na bok Jaguaru a zdravil diváky. Před cílovou čárou pak vlezl zpět a usadil se na své sedadlo.

Foto 1

Ačkoli je Grant odborníkem, jízdu na dvou kolech musel několik hodin plánovat. Poslední přípravy probíhaly na závodním okruhu Santa Pod Raceway v Northamptonshiru jen pár dní před živým vystoupením.

Sportovní SUV od Jaguaru se stalo nejrychleji prodávaným vozem v historii automobilky. Během prvních 10 měsíců prodeje bylo přijato přes 14 000 objednávek. Všech 2000 kusů verze First Edition je již prodáno. Vyrábí se v závodě společnosti Jaguar Land Rover v Solihullu ve Velké Británii.

Foto 3



Facebook

Nejčtenější

Nahoru