Jaguar odhaluje elektrický závodní vůz I-TYPE 6

Tým Jaguar TCS Racing právě odhalil závodní vůz Jaguar I-TYPE 6 navržený pro šampionát ABB FIA Formula E World Championship 2023 představující inovativní plně elektrickou kategorii motoristického sportu, která vstupuje do éry třetí generace.

JAGUAR_I-TYPE 6_FRONT_3.4_16X9

I-TYPE 6 je nejmodernější a nejefektivnější elektrický závodní automobil značky Jaguar v historii. Jde o první závodní vůz FIA Formula E využívající elektromotor umístěný u přední i zadní nápravy, kdy přední elektromotor poskytuje výkon rekuperace až 250 kW a zadní až 350 kW. Ve srovnání s druhou generací soutěžních vozů je celkový výkon rekuperace dvojnásobný a díky tomu již není nutné používat konvenční brzdy na zadní nápravě.

Od ledna 2023 přinese éra třetí generace závodů Formula E rychlejší souboje na městských tratích po celém světě. Třetí generace závodního vozu Jaguar Formula E je o 74 kg lehčí a o 100 kW výkonnější než její předchůdci a současně je schopná dosáhnout maximální rychlosti až 322 km/h.

JAGUAR_I-TYPE 6_SIDE_16X9

Asymetrické barevné provedení Jaguaru I-TYPE 6 vytváří dva jedinečné vozy, do kterých usednou jezdci Mitch Evans a Sam Bird. Unikátem v seriálu Formula E je, že sestava jezdců týmu Jaguar zůstává stejná už třetí sezonu v řadě. Tým Jaguar TCS Racing vstoupí do nové sezony 14. ledna 2023 v Mexico City, kdy odstartuje první z celkem sedmnácti závodů pořádaných ve dvanácti městech po celém světě.

Sezona 2022 byla pro Jaguar TCS Racing dosud nejúspěšnější za dobu působení v seriálu Formula E, když tým získal zatím nejvíce bodů a jezdec Mitch Evans skončil v konečném hodnocení šampionátu na druhém místě.

JAGUAR_I-TYPE 6_TOP_DUAL_16X9



Facebook

Nejčtenější

Nahoru