Nokian Tyres představilo nové pneumatiky na testovacím okruhu Hakka Ring

Navštívili jsme nový testovací okruh společnosti Nokian Tyres Hakka Ring nedaleko Madridu ve Španělsku. Jedná se o jedno z největších a nejmodernějších testovacích center, které má být hnacím motorem inovace a dalšího vývoje nabídky letních a celoročních pneumatik společnosti Nokian Tyres. Nachází se ve španělském Santa Cruz de la Zarza a s rozlohou 300 hektarů zahrnuje 10 zkušebních tratí, včetně sedmikilometrového oválného okruhu s 5 širokými jízdními pruhy, který umožňuje náročné testování pneumatik na mokrém i suchém povrchu po celý rok.

Nokian+Tyres+Hakka+Ring_01

Na Hakka Ringu se důkladně testují letní, celoroční a vysokorychlostní pneumatiky. Vysokorychlostní testy na oválném okruhu, při nichž je dosahováno rychlosti až 300 km/h, prověří vlastnosti pneumatik až do krajnosti. Testovací vybavení Hakka Ringu pomáhá při vývoji nových letních a celoročních pneumatik –Nokian Tyres Powerpoorf 1, Nokian Tyres Wetproof 1 a Nokian Tyres Seasonproof 1.

Nokian+Tyres+Hakka+Ring_High+Speed+Oval_08

Letní pneumatiky Nokian Tyres Wetproof 1 spojují bezpečnost s komfortním pocitem z jízdy, takže jsou ideálním společníkem v deštivých dnech a za špatných podmínek na vozovce. Nízký valivý odpor této pneumatiky zvyšuje účinnost paliva, ale rovněž přispívá k úsporám energie. Díky své přilnavosti za mokra a pokročilým vlastnostem pneumatiky zajišťují spolehlivou cestu řidičů.

IMG_20240304_103633_resized_20240310_103447543

Pro řidiče, kteří vyhledávají extrémně vysoký výkon, jsou volbou letní pneumatiky Nokian Tyres Rowerproof 1. Jsou navrženy pro vynikající vlastnosti na dálnicích a poskytují maximální stabilitu, přesné řízení při vysokých rychlostech a  přilnavost na mokrých i suchých površích. Díky krátké brzdné dráze a vynikajícím vlastnostem při aquaplaningu zaručují pneumatiky bezpečnou jízdu i při vysokých rychlostech.

IMG_20240304_103439_resized_20240310_103430640

Celoroční pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1 jsou univerzálním výrobkem v nové nabídce letních pneumatik a nabízí flexibilní použití po celý rok. Jsou vybaveny inovativními technickými řešeními zajišťujícími maximální bezpečnost, vynikající přilnavost za mokra a nízký valivý odpor za sněhu, deště nebo slunečného počasí. Interní testy zejména ukázaly zlepšení odolnosti proti opotřebení až o 30 procent v porovnání s předchozím modelem, což prodlužuje životnost pneumatik a řidičům tak snižuje náklady na provoz.

IMG_20240304_104043_resized_20240306_085016135

Důkladné testování hraje klíčovou roli v trvalém rozvoji a nepřetržité inovaci. Proto jednotlivé modely podstupují početné zkoušky prováděné v nejmodernějších testovacích centrech Nokian Tyres: Bílé peklo ve finském Ivalo, Hakka Ring ve španělském Santa Cruz de la Zarza a testovacím centu ve finské Nokii. Tyto testy posuzují výsledky pneumatik za různých povětrnostních podmínek, na odlišných vozovkách a za různých jízdních situací, což zajišťuje, že každá pneumatika bude splňovat nejpřísnější normy prémiové kvality a bezpečnosti.

Zdroj a foto: Nokian Tyres a Josef Žídek

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru