Shell uvádí na český trh svá dosud nejúčinnější paliva se 100% čisticím účinkem.

Nová generace benzínu a dieselu Shell V-Power 100% čistí a odstraňuje usazeniny, které negativně působí na fungování motoru. Testy rovněž prokázaly, že trvalé používání paliva Shell V-Power zabraňuje budoucí tvorbě usazenin na klíčových částech motoru.

IMG_20230921_234820_resized_20230921_114834649

Usazeniny snižující výkon se mohou vyskytovat u všech technologií motorů a mohou mít vliv na účinnost motoru. Platí to zejména u moderních technologií motorů, kde vyšší tlaky a provozní teploty mohou vést k tvorbě usazenin v klíčových částech motoru, jako jsou například vstřikovače paliva. Odstraněním těchto usazenin lze docílit až 100% obnovení výkonu motoru.

„Paliva Shell V-Power byla poprvé uvedena na trh před více než 20 lety a nyní patří k nejprodávanějším prémiovým palivům na trhu, která si vybírá 20 %1 našich zákazníků po celém světě. Přestože dobíjení elektromobilů a alternativní paliva nyní tvoří rychle rostoucí část našeho podnikání, benzínová a dieselová vozidla budou jezdit ještě dlouhá léta. Naše nová paliva Shell V-Power umožňují jak starším, tak novým vozidlům se spalovacími motory dosahovat lepšího fungování než jakékoli palivo, které jsme dosud vyvinuli,“ říká István Kapitány, Executive Vicepresident pro mobilitu skupiny Shell.

„Kvalitní aditivovaná paliva jsou klíčem k tomu, aby motor fungoval dlouhodobě spolehlivě. Z průzkumu, který jsme letos provedli mezi českými a slovenskými motoristy, víme, že povědomí o usazeninách, které negativně ovlivňují fungování motoru, není tak vysoké. Ještě méně se ví o tom, že kvalitní palivo dokáže udržet motor v kondici, aby pracoval efektivněji, úsporněji a s nižšími emisemi. Budeme rádi, když si správnou péči o motor osvojí co nejvíce českých a slovenských motoristů,“ připomíná Jan Čapský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republice a na Slovensku. 

IMG_20230920_152700_resized_20230921_114849625

Rozsáhlé testování ukázalo, že důsledné používání nové generace paliv Shell V-Power dokáže zlepšit fungování motoru a snížit spotřebu paliva. Shell V-Power je jediné prémiové palivo na světe, které doporučují přední světové značky: Scuderia Ferrari, BMW řady M a Ducati. Nová paliva Shell V-Power jsou k dispozici na všech čerpacích stanicích Shell v České republice.

Foto: Josef Žídek



Facebook

Nejčtenější

Nahoru