Alcar představil podzimní novinky v designu litých kol

Na tiskové konferenci firmy Alcar jsme si mohli prohlédnout nová litá kola značek Dezent a Dotz naživo na přistavených automobilech. Přinášíme tyto ukázky našim čtenářům. Značka litých kol  Dezent na podzim potěší oči všech účastníků silničního provozu 6 novými designy litých kol. Novinky jsou pro mnoho vozů k mání se schválením ECE v originálním rozměru, který není třeba zapisovat do TP vozidla.

IMG_20230921_125649_resized_20230921_114714182

Podívejme se ale nejdříve na sedmou podzimní novinku z řady DOTZ 4×4, která se svým vzhledem i zaměřením na první pohled odlišuje. Nikoliv čistá silnice, ale drsný terén je jejím přirozeným prostředím. Někdo by si mohl pomyslet, že je tento kousek v bronzovém laku do terénu až příliš hezký. Ale to by se mýlil, protože právě na nezpevněných cestách se kola řady DOTZ 4×4 cítí jako ryba ve vodě. A platí to i pro design Dakar s novým bronzovým odstínem. Bez námahy zvládá ty nejnáročnější terénní výzvy a přitom stále dobře vypadá a vizuálně doplňuje mnoho těžkých nebo středně velkých SUV a terénních vozů od předních výrobců, jakými jsou například Ford Ranger, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser, Land Rover Range Rover a další. Se svou nosností 1 150 kg je jednodílné kolo DOTZ Dakar bronze odolným partnerem na všech výpravách. DOTZ Dakar bronze je všem vyznavačům terénních vozů k dispozici v rozměru 7×16 palců.

První novinka od značky DEZENT, design AR, se vyznačuje lehkým elegantním dvoupaprskovým designem symetrických paprsků. Díky tomu se kolo dokonale hodí pro éru elektrické mobility. Je k dispozici ve velikostech od 18 do 20 palců a umí snadno individualizovat vzhled moderních elektromobilů jakými jsou Ford Mustang Mach-E, Renault Megane E-Tech, VW ID.3, Cupra Born, Mercedes EQA a EQB, stejně jako Polestar 2, VW ID BUZZ, Škoda ENYAQ, VW ID.5, BMW i4 nebo Tesla Model 3.

Nové masivní pětipaprskové kolo DEZENT KB vyzařuje nadmíru vizuální dynamiky počínaje konkávní středovou částí přes zakřivené, rozšiřující se paprsky. Nový přírůstek do portfolia značky DEZENT je dostupný v klasickém stříbrném odstínu a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. V rozměrech od 16 do 19 palců mohou svá vozidla ozdobit dynamickou novinkou DEZENT KB například majitelé VW T-Cross, VW Polo, VW Golf, VW T-Roc, Hyundai Santa Fe, Hyundai i30, Kia Sorento, Kia Ceed, Kia Niro, Volvo XC40 a XC60 a V90 Cross Country, stejně jako elektrických a hybridních modelů jako jsou VW ID.3, ID.4, ID.5, Hyundai Ioniq, Kia EV6, MG 4, BMW i4, Cupra Born nebo Škoda ENYAQ.

Dojezdová kola od ALCARu pro každý vůz

ALCAR rozšířil svůj sortiment o nový produkt v podobě dojezdových kol. Nabízí škálu více než 200 artiklů a s více než 2 000 aplikacemi na vozidla pokrývá všechna běžně jezdící vozidla na našich silnicích. Balení obsahuje dojezdové kolo s litým nebo ocelovým kolem, zvedák, kolový klíč a praktický textilní obal na zip. Každé dojezdové kolo je nahuštěné na maximální povolený tlak a je připraveno k okamžitému použití.

Foto: Josef Žídek

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru