Citroën Berlingo inspirovaný dodávkou 2CV Fourgonnette se vrací

Italská karosárna Caselani se spojila s designéry Citroënu a společně přeměnili Citroën Berlingo na dodávku 2CV Fourgonnette. Tato přestavba, která se vrací ke stylu dodávky 2CV AU, je poklonou ikonickému modelu značky, který poznamenal celé generace. Přestavba zahrnuje bodykit ve stylu vintage, která se připevňuje na model zvenku a nabízí velkou zaoblenou přední část, impozantní masku chladiče ve tvaru písmene M, na níž se vyjímá mohutné logo Citroën ve tvaru stylizovaných šípů, velké kulaté světlomety a vlnitý plech na bocích, zádi a střeše.

Fourgonnette_009_small

Vůz Berlingo 2CV Fourgonnette, který prodává společnost Caselani pod oficiální licencí Citroënu, je k dispozici v užitkové verzi pro podnikatele a ve verzi pro volný čas pro přepravu osob, ve velikosti M (440 cm), v nabídce jsou všechny typy motorů, včetně elektrických. Objednávat ho bude možné od 1. října a výroba bude zahájena v lednu 2023. Toto Berlingo doplňuje kompletní řadu, která zahrnuje Type HG na bázi modelu Jumpy a Type H na bázi modelu Jumper.

Vnější designové prvky vozu Citroën Berlingo jsou poctou legendárnímu vozu 2CV Fourgonnette AU (U jako utility/užitkový), který byl uveden na trh v roce 1951 a po němž následovaly až do roku 1987 jeho odvozeniny. Berlingo 2CV Fourgonnette je jeho moderní reinterpretací, která má všechny přednosti současného Berlinga, pokud jde o architekturu, nosnost a modularitu, palubní technologie a jízdní vlastnosti.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru