Daimler mění název na Mercedes-Benz Group

Společnost Daimler AG má od 1. února 2022 název Mercedes-Benz Group AG. Po vstupu společnosti Daimler Truck na burzu značí změna názvu zaměření koncernu na osobní a lehké užitkové automobily. Značka Mercedes-Benz vznikla v roce 1926 v rámci fúze společností Carla Benze a Gottlieba Daimlera s cílem způsobit revoluci ve výrobě automobilů. Oba průkopníci představili již v roce 1886 nezávisle na sobě své vynálezy, a tím zahájili éru automobilu. S přejmenováním společnosti Daimler AG na Mercedes-Benz Group AG se mění také burzovní zkratka společnosti z „DAI“ na „MBG“. Nic dalšího se však pro akcionáře nemění. Akcie společnosti Mercedes-Benz Group AG zůstávají součástí německého akciového indexu DAX.

Souběžně s přejmenováním společnosti Daimler AG mění název také Daimler Mobility AG. Služby pro mobilitu a osobní a lehké užitkové vozy v oblastech financování, leasingu a pojištění jsou nyní poskytovány pod hlavičkou firmy Mercedes-Benz Mobility AG. Divize zastřešující finanční produkty a služby pro mobilitu kromě toho umožní zákazníkům značky Mercedes-Benz flexibilní používání vozidel na základě pronájmu nebo předplatného a nabídne jim rovněž správu vozových parků a digitální služby pro nabíjení a platby.

Změna názvu společnosti Daimler završuje historickou transformaci, započatou v uplynulém roce a schválenou naprostou většinou akcionářů. Dne 10. prosince 2021 vstoupila společnost Daimler Truck Holding AG na frankfurtskou burzu jako samostatný podnik. Nová společnost Mercedes-Benz Group se tak zaměřuje výhradně na osobní automobily značek Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach a Mercedes-EQ a na lehké užitkové vozy. Jako úzce zaměřený výrobce s nejhodnotnější luxusní automobilovou značkou na světě bude moci koncern plně rozvíjet svůj ekonomický potenciál a ještě lépe využívat své silné stránky v konkurenčním boji. Po reorganizaci dosavadního koncernu Daimler si koncern Mercedes-Benz ponechává ve společnosti Daimler Truck Holding AG menšinový podíl ve výši 35 %, z toho je 5 % v penzijním fondu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru