AMG Driving Academy je v ČR již sedm sezón

AMG Driving Academy pokračuje na závodních okruzích v České republice sedmou sezonou. Organizátoři vypsali celkem osm termínů nejoblíbenějšího kurzu AMG PERFORMANCE Training, určeného pro začátečníky i zkušenější šoféry. Pokročilí jezdci a úspěšní absolventi prvního stupně mohou letos s českou AMG Driving Academy zavítat na okruh Nürburgring na navazující kurz AMG ADVANCED Training, který je organizován ve spolupráci s týmem mezinárodní AMG Driving Academy.

99__DK13830

Česká republika je jednou z pouhých pěti zemí v Evropě, kde probíhají certifikované kurzy sportovní jízdy pod hlavičkou AMG Driving Academy.

AMG Driving Academy, nově pod názvem AMG Experience, má v Evropě 16letou tradici, v ČR se lekce vedené zkušenými instruktory a závodníky konají na závodních tratích od roku 2017.

Účastníci AMG Experience nejen zlepšují své řidičské schopnosti, ale zároveň zažívají mimořádné emoce za volantem vozů Mercedes-AMG.

První letošní akce v České republice se koná v srpnu v Mostě, následuje setkání pro pokročilé na Nürburgringu a sezonu uzavřou říjnové jízdy na brněnském Masarykově okruhu.

44_JS6_4019

V České republice se na tratích v Mostě a Brně konají akce do úrovně AMG PERFORMANCE Training, nadaní jezdci však mohou své jízdní schopnosti a zkušenosti dále rozvíjet. Po úspěšném absolvování získají účastníci certifikát, který je opravňuje pokračovat v náročnějších programech AMG ADVANCED Training, AMG PRO Training či AMG MASTERS. Zde mohou klienti usednout za volant i závodních modelů různých kategorií, jako jsou Mercedes-AMG GT4, GT3, GT2 či Mercedes-AMG GT Track Series. Absolutní vrchol představuje několikadenní intenzivní program AMG TRACKWEEK, kam míří nejčastěji přímo jezdci zákaznických týmů AMG Customer Racing či majitelé hypersportu Mercedes-AMG ONE. Příznivci sportovní jízdy na sněhu a ledu zahajují sezonu jako první v rámci široké nabídky kurzů AMG Experience ve Švédsku a Rakousku.

Účastníci jsou na kurzech vedeni zkušenými instruktory, z nichž mnozí jsou aktivními nebo bývalými závodníky. V České republice pětici instruktorů AMG Driving Academy tvoří Martin Semerád, Aleš Jirásek, Jakub Michalovič, Adam Lacko a Tomáš Pekař. Akce jsou určeny pro menší skupiny řidičů, aby si každý vyzkoušel vše potřebné a instruktoři se mohli účastníkům důkladně věnovat. Během školení se jezdí s flotilou vozů Mercedes-AMG, od řidičsky oblíbeného a všestranného A 45 S 4MATIC+ přes ikonické SL 63 4MATIC+ až po plně elektrickou novinku Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+, která na okruhu ohromuje kombinací razantního zrychlení a jisté trakce. Nejvýkonnějším vozem v portfoliu je AMG GT 63 S E Performance, s výkonem 620 kW (843 k) pokračuje v odkazu značky, která má řadu svých historických milníků právě v podobě extrémně výkonných 4dveřových vozů.

66_JS6_4457

V druhé polovině sezony bude příležitost seznámit se s atraktivní novinkou – vozem Mercedes-AMG C 63 S E Performance. Tento model představuje zlomovou změnu v 55leté historii značky AMG díky použité hybridní technologii původem z vozů formule 1. Kombinace spalovacího motoru vpředu a výkonného elektromotoru vzadu nabízí naprosto ojedinělé jízdní výkony: celkový nejvyšší výkon činí 500 kW (680 k), celkový maximální točivý moment dosahuje 1020 Nm.

Součástí globálního programu AMG Experience jsou také vyjížďky zaměřené na cestování, poznávání nových míst, ale i na tradici a klasické modely značky Mercedes-AMG. Samostatnou kategorií jsou divácké VIP programy od AMG Motorsport na závodech různých kategorií od DTM přes vytrvalostní 24hodinové závody až po formuli 1.

Kalendář AMG Driving Academy Česká republika v roce 2023:

AMG DISCOVER Training

10. – 11. 1. 2023         Saalfelden, Rakousko

12. – 13. 1. 2023         Saalfelden, Rakousko

AMG PERFORMANCE Training

8. – 9. 8. 2023             Autodrom Most

9. – 10. 8. 2023           Autodrom Most

23. – 24. 8. 2023         Nürburgring GP

1. – 2. 10. 2023            Automotodrom Brno

2. – 3. 10. 2023            Automotodrom Brno

3. – 4. 10. 2023            Automotodrom Brno

4. – 5. 10. 2023            Automotodrom Brno

5. – 6. 10. 2023            Automotodrom Brno

AMG ADVANCED Training (výhradně pro absolventy AMG PERFORMANCE Training)

24. – 26. 8. 2023         Nürburgring GP



Facebook

Nejčtenější

Nahoru