Hyundai odhaluje detaily MPV Staria

Společnost Hyundai dnes odhalila další designové prvky nové modelové řady víceúčelových vozů MPV s označením Staria před její digitální světovou premiérou, která se uskuteční v průběhu první poloviny roku 2021.

(Photo_1) STARIA Premium_EXT (1)

Model je koncipovaný pro rodiny i podnikání, má poskytnout řešení pro mobilitu na nové úrovni. Celkový vzhled modelu vznikal „zevnitř ven“. U tohoto způsobu vytváření designu začíná designový proces návrhem interiéru, od něhož se následně odvíjí exteriér. Firma reaguje na trend  požadavků zákazníků, kteří kladou stále větší důraz na využití vnitřního prostoru.

Exteriér modelu se vyznačuje futuristickou a aerodynamickou siluetou. Inspirací pro jeho návrh byl pohled z vesmíru na světlo, obklopující horizont Země při východu Slunce. Jednoduchou příď modelu zdobí horizontální světla pro denní svícení spolu s obrysovým světlem, které společně zabírají celou šířku vozidla. Jeho vzhled je definován také nízko uloženými světlomety po obou stranách masky chladiče.

Velkoplošná panoramatická boční okna protažená dolů zlepšují výhled a vytvářejí pocit otevřenosti. Záď s vertikálními zadními svítilnami a širokým zadním oknem má jednoduchý vzhled. Zadní nárazník je umístěn velmi nízko pro snadnou manipulaci se zavazadly nebo nákladem.

(Photo_10) STARIA Premium_INT

Interiér byl inspirován luxusními salonky na výletních lodích. Přístrojová deska, zaměřená na řidiče, má futuristický vzhled. K tomu přispívá mimo jiné 10,25“ přední displej, středová konzola s dotykovým ovládáním a tlačítkový elektronický volič převodovky. Digitální panel přístrojů je umístěn v horní části přístrojové desky a ponechává řidiči ničím nerušený výhled z vozu. Odkládací prostory jsou dostupné v horním oddílu stropní konzoly, ve spodní zóně přístrojové desky a v horní a spodní části středové konzoly. Schránka středové konzoly nabídne držáky nápojů, vstupy USB a dodatečné odkládací prostory.

(Photo_8) STARIA_EXT

Vůz se bude nabízet ve verzích s různým uspořádáním 2 až 11 sedadel a bude oficiálně představen v digitální světové premiéře v průběhu první poloviny roku 2021.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru