MINI John Cooper Works Countryman se představuje

MINI Countryman je ve své druhé generaci největším a nejpraktičtějším modelem z celé palety vozů tradiční britské značky. A nové MINI John Cooper Works Countryman přidává další superlativ: jeho motor o výkonu 170 kW/231 k je tím nejvýkonnějším, jaký kdy našel místo pod kapotou MINI.

P90253403_lowRes_mini-john-cooper-wor

Zrychlení na 100 km/h zabere pouhých 6,5 s, a to jak se standardní 6stupňovou manuální převodovkou, tak i s volitelnou 8stupňovou sportovní převodovkou Steptronic (kombinovaná spotřeba paliva: 7,4 l/100 km; kombinované emise CO2: 169 g/km). Výkony nového MINI John Cooper Works Countryman jsou reflektovány pružností při sprintu, obratností v zatáčkách a v neposlední řadě značným účinkem výkonné brzdové soustavy. Není za tím jen rozsáhlé využití závodních zkušeností John Cooper Works v oblasti pohonného ústrojí a pohonu všech kol, ale také sportovní podvozek, 18palcová kola JCW z lehkých slitin, sportovní brzdový systém Brembo, speciální karoserie s optimalizovanými aerodynamickými prvky a specifický kokpit se sportovními sedadly JCW. Mimořádná pozice nového MINI John Cooper Works Countryman je v rámci kompaktního prémiového segmentu podtržena standardně dodávanými prvky, jako jsou volič jízdních režimů, LED přední světlomety, komfortní přístup a rádio MINI Visual Boost.

 

P90253393_lowRes_mini-john-cooper-wor

Zde je MINI John Cooper Works Countryman v kostce:

  1. 4válcový přeplňovaný motor o výkonu 170 kW/231 k 350 Nm.
  2. Sériově dodávaný optimalizovaný pohon všech kol ALL4.
  3. Sportovní podvozek, brzdový systém Brembo a 18palcová kola z lehké slitiny.
  4. Motor, podvozek a aerodynamika upravená dle závodních zkušeností JCW.
  5. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,5 s, tedy o 0,8 s kratší než u MINI Cooper S Countryman ALL4, maximální rychlost: 234 km/h.
  6. Aerodynamický kit JCW s velkými nasávacími otvory vpředu.
  7. Specifický interiér se sportovními sedadly JCW.
  8. Exkluzivní standardní výbava včetně LED světlometů, voliče režimů MINI a komfortního přístupu.
  9. Pět plně čalouněných sedadel, nárůst prostoru, větší zavazadlový prostor a variabilita než u předchůdce.
  10. Osobní asistent mobility pro každodenní použití MINI Connected.

Nové MINI John Cooper Works Countryman je nástupcem prvního výkonného kompaktu značky s pohonem všech kol ALL4. Proti předchůdci vyniká hlavně výkonem vyšším o 10 kW/13 k, optimalizovaným pohonem ALL4 a také nárůstem vnějších rozměrů a prostoru, větší univerzálností a funkčností. Karoserie je o 17 cm delší, o 3 cm širší a stojí na rozvoru o 7,5 cm delším než předchůdce, což výrazně zvyšuje prostornost na všech pěti plně polstrovaných sedadlech. Objem zavazadlového prostoru lze sklopením opěradel zvýšit ze základních 450 až na 1390 litrů.

Nové MINI John Cooper Works Countryman se veřejnosti poprvé představí v dubnu 2017 na Shanghai Motor Show.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru