Autosalon Paris Motor Show speciál – BMW Concept X2

BMW Group zvolilo autosalon v Paříži 2016 pro prezentaci studie BMW Concept X2. Pro nový přírůstek do kompaktního segmentu je charakteristický výrazný design, kterým se odlišuje od ostatních X modelů a navazuje na tradici BMW Group ve stavbě automobilů s karoserií Coupé. Výsledkem je kompaktní koncepční vůz s metropolitním sportovním stylem.

p90232966_lowres_bmw-concept-x2-09-20

Osobitost BMW Concept X2 je zřejmá již z jeho proporcí. Velká kola spolu s dvouprostorovou karoserií ladí s praktičností obvyklou u X modelů BMW; dlouhý rozvor náprav, nízká střecha, krátké převisy karoserie a výrazně vpřed skloněný C-sloupek dodává karoserii sportovnost a dojem malé výšky. Tento výraz podtrhují také plastové lemy spodní části vozu a výrazná červená barva.

p90232965_lowres_bmw-concept-x2-09-20

V horní části karoserie jsou jasně patrné sportovní designérské prvky. Prodloužená střecha a nízká boční okna vytvářejí protaženou siluetu. Plocha bočních oken se směrem vzad snižuje, což umocňuje sportovní tvar stoupající boční linie. Z rámu bočních oken plynule vystupuje dvojice ramen pro držení vnějších zpětných zrcátek (vyrobených z hliníku), které působí dojmem značné propracovanosti. Tloušťka hliníkových profilů v tomto případě vytváří kontrast. V zadní části je díky ní jasně patrné pro značku BMW typické zalomení v zadní části bočních oken, zvané Hoffmeistrův oblouk. Na tradice se odkazují též loga na zadních C-sloupcích, která byla k vidění na několika vozech Coupé v minulosti. Střecha plynule pokračuje pod rozměrný spoiler v barvě karoserie. Ten vychází ze zadních C-sloupků a dodává studii BMW Concept X2 sportovní dravost.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru