Začíná předprodej Audi Q2

Značka Audi zahájila v České republice předprodej zcela nového modelu Audi Q2, s nímž začátkem listopadu poprvé vstoupí do segmentu kompaktních SUV.  Automobil pro všestranné využití zaujme progresivním designem i vyspělou technikou, která přináší do této třídy mnoho inovací, dostupných dosud jen pro vozy vyšších segmentů. Zákazníci mají na výběr 5 úsporných a výkonných motorů, včetně variant s dvouspojkovou převodovkou S tronic a pohonem všech kol quattro. Ceny modelu Audi Q2 začínají již od 584 900 Kč s motorem 1.0 TFSI o výkonu 85 kW.

a166816_medium

Audi Q2 definuje nový směr nejen svým designem, ale také technikou včetně nejmodernějších prvků z oblastí konektivity, informačních, zábavních a asistenčních systémů. Mezi technické lahůdky, vyhrazené dosud jen vozům vyšších tříd, patří například panel přístrojů Audi virtual cockpit, průhledový displej, adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go, asistent pro jízdu v dopravní koloně, Audi side assist nebo Audi active lane assist. Na přání dodávané systémy MMI navigace a MMI navigace plus s MMI touch umožňují ve spojení s modulem Audi connect připojení k internetu, včetně mnoha užitečných funkcí. Audi smartphone interface propojí s vozidlem chytrý telefon s operačním systémem iOS nebo Android, zatímco Audi phone box se postará o bezdrátové indukční nabíjení telefonu.

Ceny nového modelu Audi Q2 na českém trhu začínají od 584 900 Kč včetně DPH. Vstupní verze má pod kapotou zážehový motor 1.0 TFSI o výkonu 85 kW v kombinaci s mechanickou převodovkou. Zákazníci mají na výběr také zážehový motor 1.4 TFSI COD se systémem deaktivace válců, který poskytuje nejvyšší výkon 110 kW. Paleta vznětových motorů zahrnuje jednotky 1.6 TDI/85 kW, 2.0 TDI/110 kW a 2.0 TDI/140 kW. Kromě verzí s pohonem předních kol jsou k dispozici také varianty s pohonem všech kol quattro. Alternativou mechanické převodovky je dvouspojková převodovka S tronic (v závislosti na motoru sériově, nebo za příplatek 57 000 Kč). Vrcholná verze Audi Q2 2.0 TDI 140 kW S tronic quattro stojí 899 900 Kč.

Audi Q2

Sériová výbava zcela nového modelu Audi Q2 zahrnuje mimo jiné 16“ ocelová kola, rádio MMI, klimatizaci, elektromechanickou parkovací brzdu, elektrické ovládání oken vpředu a vzadu, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, tříramenný sportovní volant obšitý kůží, širokou bezpečnostní výbavu s šesti airbagy, asistenčním systémem Audi pre sense front, úchyty ISOFIX a sledováním tlaku v pneumatikách a v neposlední řadě také prodlouženou záruku výrobce na 4 roky/120 000 km.

Sportovní charakter nebo eleganci svého vozu Audi Q2 mohou zákazníci umocnit výbavovou linií sport, resp. design. Obě linie jsou nabízeny za příplatek 51 000 Kč a zahrnují mimo jiné 17“ kola z lehké slitiny, hliníkové prahové lišty, výškově nastavitelná sedadla vpředu a individualizované ozdobné prvky, čalounění sedadel (sportovních u linie sport) a lakování vnějších dílů karoserie. Navíc jsou k dispozici pakety S line (za 52 200 Kč) a Audi design selection (47 400 Kč) pro zákazníky, kteří požadují ještě vytříbenější vzhled a výbavu svého vozu.

U příležitosti uvedení na český trh bude nové kompaktní SUV Audi Q2 nabízeno také v exkluzivní sportovní edici Audi Q2 Edition 1 s 19“ koly z lehké slitiny, exkluzivním lakem karoserie v odstínu šedá Quantum, exteriérovým paketem S line s kontrastními vnějšími díly v odstínu šedá Manhattan, černými kryty vnějších zpětných zrcátek, černými ozdobnými panely na střešních sloupcích C, světlomety LED s dynamickými ukazateli směru vzadu, paketem černých ozdobných prvků Audi exclusive, hliníkovými prahovými lištami a dekoračním osvětlením. Audi Q2 Edition 1 je k dispozici se všemi motory pro modelovou řadu Audi Q2 za příplatek 161 700 Kč.

Audi Q2

Již od zahájení předprodeje si mohou zákazníci objednávat Audi Q2 také s akčním paketem Lifestyle, který rozšiřuje sériovou výbavu o 16“ kola z lehké slitiny, parkovací senzory Audi parking system, rádio MMI plus včetně Bluetooth, středovou loketní opěrku vpředu, multifunkční sportovní tříramenný volant obšitý kůží, tempomat, informační systém řidiče a vyhřívání předních sedadel. Zvýhodnění paketu Lifestyle činí 20 000 Kč, resp. 30 %.

První vozy budou přítomny u autorizovaných prodejců v prvních listopadových dnech.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru