Setkáme se u jezera, aneb Wörthersee 2016

Již 35. setkání GTI u jezera Wörthersee, které bude zahájeno 4. května, se rychle blíží. Desetitisíce fanoušků GTI se mohou těšit na gigantickou party u jezera Wörthersee při příležitosti 40. narozenin kultovního sportovního vozu. Volkswagen přiveze na tento festival všech sedm generací modelu Golf GTI a nový Golf GTI Clubsport. 

Volkswagen feiert den 40. Geburtstag des Golf GTI

„GTI“ – tato zkratka je již 40 let symbolem kompaktního sportovního vozu. Golf GTI přišel na trh v roce 1976. Stal se originálem díky nezaměnitelným rysům GTI, mezi něž patří agilní motor, řízení s bezprostředními reakcemi, sportovní podvozek, nízká hmotnost, sportovní design, golfový míček v roli hlavice řadicí páky převodovky, červený pruh na masce chladiče, sportovní sedadla s károvaným vzorem.

Vývoj tohoto modelu probíhal potají a cílem bylo vyrobit 5000 vozů. Celková výroba všech verzí modelu Golf GTI již dávno překročila hranici dvou milionů exemplářů. GTI má za sebou 40 úspěšných let. A to je dobrý důvod k tomu, aby byl vyroben Golf GTI v nevídané podobě. V limitované speciální edici Clubsport S, která patří mezi nejrychlejší vozy s pohonem předních kol naší doby. Co o něm zatím víme: 228 kW/310 k a nový podvozek se speciálním nastavením pro rychlé časy na Nürburgringu. Volkswagen zveřejní všechny další podrobné údaje o této nové verzi modelu Golf GTI 4. května v Reifnitzu u Wörthersee.

Golf GTI Clubsport_small

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru