Nokian Tyres – test letních pneumatik

Letní pneumatiky Nokian Line si v testu asociace ADAC pro rok 2016 připsaly hodnocení „dobré“ „Přednosti: + velmi vyvážené, + zvlášť dobrý výkon na suchých vozovkách, + dobrý výkon na mokrých vozovkách, + poměrně nízká spotřeba paliva“, konstatuje ve svém hodnocení letní pneumatiky Nokian Line ve velikosti 185/65 R15 H pro malá a kompaktní vozidla německý automobilový klub ADAC.

a07cecd7b7471751_800x800ar

Pneumatiky Nokian zLine doporučuje automobilový klub ADAC, který v testu pro rok 2016 vyzdvihuje jejich „poměrně nízkou spotřebu paliva“ u vozidel střední kategorie s pneumatikami o velikosti 225/45 R 17 Y. Pneumatiky Nokian zLine jsou z hlediska zkušebních kritérií „suchá vozovka“, „spotřeba paliva“ a „opotřebení“ hodnoceny jako „dobré“. Hodnocení TCS a ÖAMTC zní „doporučovaná“. Řada sportovních pneumatik Nokian zLine získala hodnocení „vysoce doporučovaná“ „Vysoce doporučovaná“. Tohoto výsledku dosáhla sportovní řada Nokian zLine v testu letních pneumatik pro rok 2016, který provedl německý automobilový magazín Auto Zeitung společně s organizací pro technické kontroly GTÜ . Na mokrých vozovkách jezdí pneumatiky Nokian zLine bezpečně a předvídatelně. „Jednou z předností řady Nokian zLine je nízký valivý odpor.“

Celoroční pneumatiky Nokian Weatherproof získaly hodnocení „dobré +“ Celoroční pneumatiky Nokian Weatherproof byly celkově hodnoceny jako „dobré +“, získaly „doporučení GUTE FAHRT“ a v testu celoročních pneumatik německého magazínu GUTE FAHRT pro rok 2016 obsadily 2. místo. „Velmi dobré −“ v kategorii zimních pneumatik s nejlepší přilnavostí a nejlepším brzděním na sněhu. Pneumatiky Nokian Weatherproof vykazují dobrý a vyvážený výkon na suchých vozovkách a dobré brzdné vlastnosti na mokrých vozovkách. Výsledky testu akvaplaningu jsou „velmi dobré“. Valivý odpor je rovněž „velmi dobrý“. Asociace ADAC, TCS a ÖAMTC testovaly 32 letních pneumatik o velikostech 185/65 R15 H a 225/45 R 17 podle přísných nároků a kritérií.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru