Výroba omlazeného modelu Škoda Octavia byla zahájena v Mladé Boleslavi

V hlavním mladoboleslavském závodě byla zahájena sériová výroba modernizovaného modelu Octavia. Inovovaná čtvrtá generace nejúspěšnějšího modelu značky má přepracovanou maskou chladiče, nové světlomety Matrix-LED druhé generace a hlasovou asistentku Lauru s integrovaným chatbotem ChatGPT. Přesunem výroby modelu Octavia do Kvasin v nadcházejících měsících tohoto roku si česká automobilka ve svém závodě v Mladé Boleslavi vytvoří další výrobní kapacity.

240408-SOP-Skoda-Octavia_8b61f6cb-1440x960

Model Octavia nabízí výběr ze čtyř benzinových a dvou naftových motorů s výkonem až 195 kW (265 k) a dále mild hybridní verze. Ve druhé polovině roku plánuje Škoda Auto výrobu přesunout do Kvasin. Tím se v Kvasinách navýší kapacita pro vozy Octavia a zároveň se v mladoboleslavském závodě uvolní prostor pro výrobu modelů Enyaq, Enyaq Coupé a Elroq.

Od svého uvedení v roce 1996 ztělesňuje Octavia novou image společnosti Škoda Auto a nastavuje nová měřítka. Automobilce také pomohla k významnému posunu vpřed a rychle se stala nejprodávanějším modelem značky. V současnosti vede prodejní žebříčky v sedmi evropských zemích včetně České republiky, Rakouska a Slovenska. Provedení Octavia Combi se stalo nejpopulárnější variantou v České republice, Itálii, Švýcarsku a v 11 dalších zemích.

Zdokonalený exteriér nejnovější verze modelu Octavia zaujme dynamičtějším vzhledem. V interiéru si zákazníci mohou vybírat ze čtyř výbavových stupňů a devíti různých provedení, z nichž všechna využívají ekologické suroviny, jako jsou recyklované textilie a udržitelně zpracovaná kůže. V duchu přístupu Simply Clever jsou z recyklovaných materiálů i praktické prvky, jako například škrabka na led, umístěná v krytu uzávěru palivové nádrže, nebo volitelné deštníky v předních dveřích.

Palubní infotainment nyní standardně disponuje 10palcovým displejem. Zážitek z jízdy vylepší i hlasová asistentka Laura, která díky sériově integrovanému chatbotu ChatGPT na bázi umělé inteligence významně rozšiřuje hlasové ovládání o další možnosti. Kromě toho je vůz vybaven řadou pokročilých asistenčních systémů, jako je například antikolizní asistent, asistent při odbočování a varování při vystupování z vozu, které zvyšují bezpečnost a pohodlí cestujících.

Varianty Sportline a RS: dynamický vzhled a vynikající jízdní výkony
Škoda Auto bude nadále model Octavia nabízet rovněž ve verzích Sportline i RS. Octavia Sportline, která vyniká dynamickým vzhledem, nabízí výběr ze čtyř motorů: dvou naftových a dvou benzinových. Nejsportovnější provedení vozu Octavia nese od roku 2000 označení RS. Sportovní vzhled varianty RS s motorem 2,0 TSI o výkonu 195 kW (265 k) umocňují výrazné, lesklé černé doplňky a reflexní červený pruh v zadním nárazníku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru