Alcar představil novinky v litých kolech pro letošní jarní sezónu

Tak jako každý rok, ALCAR před startem jarní sezóny představuje nové designy litých kol. Pro rok 2024 svou nabídku obohatil o tři zcela nové designy v sedmi barevných variantách a o nový barevný odstín jednoho ze stávajících bestsellerů. Novou radost automobilovým nadšencům letos přinese moderní AEZ Havanna určená pro velké vozy, výrazně sportovní, extrovertní design DOTZ MarinaBay, odolný DEZENT KE pro dodávky i karavany a oblíbená DOTZ Suzuka s novým bronzovým odstínem.

AEZ Havanna dark Mercedes EQE AMG_imagepic05

S nosností až 1 045 kg je novinka AEZ Havanna zaměřená především na segment velkých a těžkých modelů SUV, elektromobilů nebo hybridů, jakými jsou Mercedes EQC, Audi SQ8 e-tron, BMW (i)7, Škoda Enyaq, Tesla Model Y, nebo třeba Volvo XC90 a XC40. Pro tyto a mnoho dalších modelů je Havanna k dispozici se schválením ECE v originálním rozměru bez nutnosti zápisu do Technického průkazu. Zvláštní přitažlivost AEZ Havanna pramení z jeho moderního designového jazyka, který si pohrává s asymetrií, překvapivými zakřiveními i trojrozměrným efektem. V nabídce je v povrchové úpravě s černým lesklým lakem a leštěnou čelní plochou nebo šedým metalickým lakem v rozměrech od 8×19 do 10,5×21 palců.

DOTZ_MarinaBay bronze_Cupra Formentor_imagepic04

Název nového designu DOTZ MarinaBay je inspirovaný městským závodním okruhem v Singapuru, na kterém poměřují síly také piloti Formule 1. Na první pohled sportovní, otevřený design s pěti téměř rovnými paprsky je doplněn ozdobným lemem ráfku, který je tvořen malými rovnoběžníky. Tento zdánlivý detail vytváří výrazný designový prvek. Čisté, minimalistické uspořádání paprsků DOTZ MarinaBay je k dispozici v rozměrech od 8,5×18 do 10×21 palců ve třech povrchových úpravách, s šedým metalickým lakem a leštěnou čelní plochou, s matným černým lakem a ve výjimečně extrovertní verzi s bronzovým matným lakem. Sportovní design je schválený pro širokou paletu vozů s pětiděrovým uchycením, například modely BMW, Cupra, Ford, Kia, Hyundai, Subaru, Toyota či koncernu VW.

DOTZ_Suzuka bronze_BMW M235_imagepic05

Populární bestseller, design DOTZ Suzuka, si získal věrné příznivce svým designem Y paprsků a mírně agresivním vzhledem, který se skvěle hodí ke sportovně orientovaným vozům, jakými jsou Audi A3, A7 včetně variant S a RS nebo BMW řady 3 a 6 ve výbavách M. Protože sportovnější verze těchto vozidel mají často odlišné rozměry kol na přední a zadní nápravě, DOTZ Suzuka přichází v originálních rozměrech  pro každou nápravu těchto vozů. V novém bronzovém lakování upoutá Suzuka na první pohled a přidá nový aspekt k charakteru každého vozu. DOTZ Suzuka je k dispozici ve velikostech od 8×19 do 8,5×20 palců. Kromě nového bronzového odstínu je nadále k dispozici v oblíbených povrchových úpravách blaze, dark a black.

DEZENT KE dark Mercedes V_imagepic04

Novinka DEZENT KE je určena pro masivní zatížení až 1 350 kg a umí tak dodat sportovní a elegantní nádech i užitkovým vozidlům, dodávkám a karavanům. DEZENT KE upoutá svým rafinovaným uspořádáním a neotřelým diskovým designem středové části s atraktivními výstupky a zahloubeními, které slouží nejen po estetické stránce, ale také pomáhají DEZENT KE snížit jeho hmotnost. DEZENT KE je schválen v originálním rozměru například pro Mercedes třídy V, VW T5, T6, T7 Multivan, Crafter, Nissan NV400, Ford Transit/Tourneo, Renault Master nebo SsangYong Rexton a Musso. Homologován je i pro oblíbený Fiat Ducato. Kolo je dostupné ve velikostech od 6,5×17 do 7,5×18 palců s černým lesklým lakem nebo v jeho kombinaci s leštěnou čelní plochou.

Foto: Alcar

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru