Škoda představila modely Scala a Kamiq po modernizaci

Škoda Auto provedla rozsáhlou modernizaci modelové řady kompaktního vozu Scala a městského SUV Kamiq. Oba modely nabízejí vysokou úroveň aktivní i pasivní bezpečnosti díky tuhým karoseriím a nyní vyspělejší nabídce asistenčních systémů. Oba vozy jsou postaveny na platformě MQB-A0 a jsou vybaveny úspornými moderními motory TSI generace evo2 s výkony od 70 kW (95 k) do 110 kW (150 k). Scala s elegantními, ostrými liniemi vypadá dynamičtěji. Díky designovým úpravám působí Kamiq dojmem robustnějšího SUV.

59_Skoda_Scala_Kamiq_990e6252

Oba modely jsou nyní na přání k dispozici s Matrix-LED předními světlomety, které se u těchto modelů objevují zcela poprvé. Nová nabídková struktura obou modelů se nyní skládá ze tří výbavových stupňů se čtyřmi variantami interiéru spolu s volitelnými pakety výbav. Virtuální kokpit mini o velikosti 8″ a infotainment Media s 8,25“ displejem jsou součástí standardní výbavy všech modelů. Součástí modernizace jsou také nové Simply Clever prvky.

Škoda Scala

Škoda Kamiq

S modely Scala a Kamiq získala Škoda Auto pro svou značku nové zákazníky. Scala, hatchback s výrazným vzhledem a bohatou standardní výbavou, nastavila měřítka v kompaktní třídě svým velkorysým vnitřním prostorem a objemem zavazadlového prostoru. Od roku 2019, kdy se poprvé objevila v showroomech, bylo zákazníkům na 57 trzích po celém světě dodáno téměř 230 000 kusů.

Několik měsíců po představení modelu Scala vstoupila česká automobilka do rychle rostoucího segmentu městských SUV s novým modelem Kamiq. Tento vůz nabízí výhody SUV, jako je lepší výhled a pohodlnější nastupování a vystupování díky zvýšené poloze sedadel spolu s větší světlou výškou, a kombinuje tyto vlastnosti s agilitou a ovladatelností kompaktního automobilu. Z výrobní linky dosud sjelo více než 351 000 vozů Kamiq. V letech 2021 a 2022 byl nejprodávanějším SUV značky Škoda, a to před populárními SUV Kodiaq a Karoq. Kamiq je dodáván zákazníkům na 60 trzích po celém světě.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru