Peugeot si odnáší bronz z Eco Rally Hustopeče

Na 2. ročník AGROTEC Eco Rally pěly všechny posádky s vozy Peugeot jen samou chválu. Nádherné trasy, skvělá organizace, atraktivní program… Přesto však tato soutěž předvedla závodníkům i své nástrahy, na což nejvíce doplatili Kryštof a Nikola Hájkovi, kterým cestu na stupně vítězů zatarasil kombajn. Současně Eco Rally Hustopeče ukázala, jak rychle a výrazně se v šampionátu PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally přiostřuje konkurence.

foto01

Na letošní hustopečskou ecoRally odjížděly posádky s vozy Peugeot velmi optimisticky naladěny. Pět soutěžících vozů Peugeot je totiž z hlediska počtu pro značku rekord. Současně se na rozdíl od předcházející soutěže účastnily i obě favorizované dvojice: Kryštof a Nikola Hájkovi a Petr a Martina Vomáčkovi. Další tři posádky s vozy Peugeot byly buď z části nebo zcela tvořeny závodníky, pro něž byla AGROTEC Eco Rally Hustopeče premiérou, proto se u nich vzhledem k mimořádně silné konkurenci zkušených týmů nedalo předpokládat umístění na vrcholu žebříčku.

V první etapě, která odstartovala v pátek 28. července v 18:00 z Hustopečí, okamžitě potvrdila svoji roli lídra posádka Kryštof a Nikola Hájkovi. S pro ně typickým nadšením, zarputilostí a dokonalou týmovou komunikací zajeli takřka bezchybnou etapu a „přenocovali“ na 3. místě. Petr a Martina Vomáčkovi dojeli na průběžném 8. místě. Manželé Opetovi s vozem Peugeot e-2008 dojeli osmnáctí, následováni dámskou posádkou Lucie Kudrnovská  – Klára Kolomazníková. Tým generálního partnera TotalEnergies Roman Bernatík – David Spáčil zakončil první den na 23. místě.

Druhá etapa, která se jela v sobotu od 9:30 do 14:30 přinesla Hájkovým, tedy průběžně nejlepší posádce s vozem Peugeot, velké zklamání. Krátce poté, co to dotáhli na druhou pozici, se dostali za pomalu jedoucí kombajn. Místo požadovaných 78 km/h tak byli nuceni jet rychlostí 30 km/h. V této takřka neřešitelné situaci zůstali uvězněni po několik kilometrů. Tuto ztrátu se jim už nepodařilo napravit a v celkovém hodnocení klesli na 7. místo. Naopak Petr a Martina Vomáčkovi se oproti prvnímu dni ve druhé etapě zlepšili. Celkově dojeli na 5. místě.

Ve druhé etapě se výrazně zlepšila i posádka TotalEnergies ve složení Roman Bernatík – David Spáčil. Ze dna žebříčku během druhého dne stoupali výš a výš až na finální 16. příčku. Těsně za nimi, na 17. místě skončili manželé Opetovi, posádka Lucie Kudrnovská – Klára Kolomazníková pak na 20. místě.

O něco lepších umístění dosáhly posádky s vozy Peugeot v hodnocení spotřeby. V rámci PHOENIX CONTACT poháru ve spotřebě v EcoRally se tři posádky s vozy Peugeot umístily v první desítce. Na stupně vítězů to však nestačilo, a tak je jediným pohárem, který si značka Peugeot z Hustopečí odváží, bronz v hodnocení výrobců.

Podle posledních informací od pořadatelů PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally je původně plánovaná čtvrtá soutěž šampionátu ECO HORÁCKÁ RALLY TŘEBÍČ zrušena. Dalším závodem tak bude ECO RALLY PRAHA 10. a 11. listopadu 2023



Facebook

Nejčtenější

Nahoru