Hyundai představil nové Santa Fe v odvážném hranatém designu

Značka Hyundai odhalila svůj radikálně transformovaný, zcela nový model Santa Fe. Pátá generace středně velkého SUV přichází s významnými vylepšeními na základě komplexního rozboru dat o nejnovějších trendech v outdoorovém životním stylu.

hyundai-santa-fe-boasts-bold-new-design-exterior-01

Značka Hyundai přistoupila k první kompletní generační obměně modelu Santa Fe od roku 2018 nekonvenčně. Vsadila přitom na lifestylový design, který maximalizuje zavazadlový prostor, a lépe uspokojuje požadavky vyplývající z outdoorových a městských aktivit. Výsledkem je  nový model, dávající na odiv robustní vnější design.

Hranatý design zcela nového modelu Santa Fe vychází z jeho dlouhého rozvoru náprav a širokých pátých dvěří. Příď vozidla vytváří vysokou kapotou, světlomety s motivem písmene H a výraznými blatníky dojem majestátnosti. Světlomety ve tvaru písmene H ladí s motivem H, který se opakuje v designu spodní části přídě. Designové prvky ve tvaru H interpretují emblém „H“ značky Hyundai.

hyundai-santa-fe-boasts-bold-new-design-exterior-05

Při pohledu ze strany se nad prodlouženým rozvorem náprav pne odvážná linie střechy. Robustní, dobrodružný vzhled SUV dotvářejí působivě tvarované blatníky spolu s ostře definovanými podběhy kol, zkráceným převisem karoserie vpředu a 21“ koly. Záď je definovaná zvětšeným víkem zavazadlového prostoru. Zadní svítilny napodobující písmeno H přebírají jednotný styl předních světlometů s motivem písmene H.

Přehledně uspořádaný interiér nabízí překvapení v podobě kontrastu s výrazným exteriérem. Vnitřní design klade důraz na horizontální a vertikální linie. Design s motivem písmene H je použit na přístrojové desce a výdeších ventilační soustavy. Praktičnost interiéru umocňují moderní prvky včetně panoramatického, zakřiveného displeje a dvou bezdrátových nabíječek. Zakřivený displej propojuje 12,3“ zobrazovací plochy digitálního panelu sdružených přístrojů a informačního a zábavního systému.

Santa Fe bude mít světovou premiéru v srpnu na YouTube kanálu značky Hyundai.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru