Zástupci Škoda Auto a Bageterie Boulevard poklepali na základní kámen nabíjecího hubu v Plané

Naše redakce se zúčastnila v pondělí 5. června slavnostního položení základního kamene nabíjecího hubu u obce Planá u Českých Budějovic na trase do Lince. Zástupci Škoda Auto, Bageterie Boulevard a autorizovaného dealera Škoda CB Auto poklepali na základní kámen budoucího hubu, který bude nabízet 14 nabíjecích bodů. Cílem je rozšířit v České republice infrastrukturu pro elektromobily a spojit proces nabíjení s gastronomickým zážitkem v moderních restauracích. Součástí hubu bude také Škoda eMobility Experience centrum, které zákazníkům přiblíží automobilovou i městskou eMobilitu.

IMG_20230605_114349_resized_20230606_060049011

Nabíjecí hub je výsledkem spolupráce mezi společnostmi Škoda Auto a Bageterie Boulevard, kterou zástupci firem stvrdili podepsáním memoranda. Poklepání základního kamene nabíjecího hubu se kromě zástupců participujících značek Škoda Auto, Bageterie Boulevard, CB Auto a IONITY zúčastnili také Tomáš Pintér, starosta obce Planá a Jan Zeman, starosta obce Boršov nad Vltavou. Na místě vyroste 14 nabíjecích bodů, ve spolupráci s CB Auto a IONITY, s výkonem až 350 kW. Společnost IONITY tak rozšiřuje svoje portfolio nabíjecích míst o novou lokaci v ČR a pokrývá další důležitý dopravní koridor. Autorizovaný dealer CB Auto zde postaví také unikátní Škoda eMobility Experience centrum.

IMG_20230605_113732_resized_20230606_060111088

Energii do nabíjecího hubu bude dodávat místní vodní elektrárna využívající technologie Archimédových šroubových turbín. Díky nízkým otáčkám v rozmezí 5 až 20 ot. /min jsou turbíny přátelské k životu v řece a umožnují bezpečnou migraci ryb a ostatních živočichů. Současně Archimédova turbína dokáže zpracovávat široké spektrum průtoků při zachování velmi vysoké účinnosti.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru