Peugeot odtajnil nový Panoramic i-Cockpit pro model 3008

Značka směřuje k úplné elektrifikaci a přetváří jeden ze svých nejprodávanějších modelů 3008 na zcela nové elektrické SUV typu fastback. Bude prvním modelem vybaveným systémem Peugeot Panoramic i-Cockpit. Nový Peugeot 3008 bude oficiálně odhalen v září 2023.

panoramic-i-Cockpit02

Nová generace Peugeot i-Cockpit v budoucím modelu Peugeot 3008 disponuje působivou 21palcovou zakřivenou panoramatickou obrazovkou s vysokým rozlišením, která levituje nad palubní deskou, novým kompaktním volantem a ovladači i-Toggles. Za deset let vývoje ještě nikdy neprošel Peugeot i-Cockpit tak zásadní proměnou.

Jednotlivé generace systému Peugeot i-Cockpit, který se vyrábí již více než 10 let a prodalo se ho téměř 10 milionů kusů, vždy nabízely nejnovější dostupné technologie: digitální přístrojový panel, dokonalou konektivitu, hlasové ovládání, 3D efekty, přizpůsobitelné ovladače i-Toogles atd. Dnes jde Peugeot mnohem dál a přichází se zcela novým i-Cockpitem, který kompletně proměňuje zážitek z jízdy a posunuje ho na vyšší úroveň.

Týmy Peugeot se rozhodly spojit dva ze tří základních prvků i-Cockpit, vyvýšený přístrojový panel a velký centrální dotykový displej. Ty jsou nyní zabudovány do zakřivené panoramatické obrazovky tvořené jediným jednadvacetipalcovým panelem s vysokým rozlišením, který sahá od levého konce palubní desky až ke středové konzole. Tato panoramatická obrazovka, připevněná pomocí zadní patky, která není z prostoru pro cestující vidět, skutečně vypadá, jako by se vznášela nad palubní deskou. „Plovoucí“ efekt podtrhuje speciální LED ambientní osvětlení pod displejem.

Panoramatická obrazovka je mírně zakřivená směrem k řidiči a zároveň zůstává přístupná spolujezdci na předním sedadle. Digitální obrazovka v sobě spojuje dvě klíčové funkce systému Peugeot i-Cockpit:

– Na levé straně panoramatické obrazovky se na přístrojovém panelu nad kompaktním volantem zobrazují všechny informace týkající se jízdy (rychlost, měřič výkonu, asistenční systémy řízení, tok energie atd.).

–  Na pravé straně panoramatické obrazovky uprostřed přístrojové desky se nachází dotyková část, která je přístupná řidiči i spolujezdci. Lze ji používat k ovládání topení/klimatizace, navigace, multimediálních systémů/konektivity atd.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru