Lexus LM se představuje

Lexus LM je na evropském trhu novým typem vozidla, které dokáže nabídnout luxus limuzíny v hávu prostorného MPV. Zkratka LM znamená „Luxury Mover“a je čtvrtým modelem designu Lexus nazvaného „Next Chapter“. Navazuje na úspěšné uvedení SUV Lexus NX a RX, a také čistě elektrického SUV Lexus RZ. LM reprezentuje nejnovější fázi kompletní obnovy produktové nabídky, která zahrnuje nové podvozkové platformy, nové pohony a řadu pokrokových technologií.

LM_LifestylePhoto_

Jak vyplývá ze samotného označení „L“, LM je vlajkovým modelem, stojícím po boku sedanu LS, kupé/kabrioletu LC a – na východoevropských trzích – SUV s označením LX.

Hlavní pozornost vývojářů se soustředila na pohodlí a pocit pohody cestujících v kabině, která posouvá klasickou koncepci pohostinnosti („omotenashi“) značky Lexus na novou úroveň. Sedadla byla navržena s ohledem na dokonalou oporu a pohodlí, k preciznímu nastavení prostředí v kabině slouží regulace teploty, kvality vzduchu a osvětlení, samozřejmostí jsou snadné a intuitivní funkce konektivity a zábavy včetně 48″ širokoúhlého monitoru s HD rozlišením a zakázkového audiosystému Mark Levinson 3D Surround Sound.

LM_LifestylePhoto_

Za volantem se řidič může těšit na dialog s vozidlem a klíčové atributy typického jízdního projevu Lexus – tedy pohodlí, ovládatelnost a sebejistotu, podepřené vysokou tuhostí a nízkým těžištěm globální podvozkové platformy Lexus GA-K. Dodržování zásad pohostinnosti se na palubě odráží v nevídané úrovni prémiového zpracování a vyspělých technologií v souladu s vizí značky „Making Luxury Personal“.

LM není dodávkou přepracovanou k dalšímu účelu – LM je osobním automobilem představujícím luxusní velkoprostorové MPV.

Prodej nového LM bude v Česku zahájen ve druhé polovině letošního roku, první vozy dorazí na přelomu srpna a září.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru