Lexus představuje koncepty nových elektromobilů

 Lexus na Japonské přehlídce mobility 2023 představuje ve světové premiéře několik nových koncepčních modelů bateriových elektromobilů. Například koncept čistě elektrického sedanu LF-ZC, který naznačuje možnou podobu nového sériového modelu s plánovaným uvedením v roce 2026. Představí také vizi vlajkového čistě elektrického SUV s označením LF-ZL.

LF-ZC_015_16x9_JPG
Lexus chce v Evropě do roku 2030 nabízet ve velké míře bezemisní elektromobily, celosvětově pak do roku 2035. K dosažení tohoto cíle uvede zcela novou stavebnicovou konstrukci vozidel, nově aplikuje nejmodernější technologie výroby a kompletně přepracuje softwarovou platformu pro svá vozidla.

Elektromobily Lexus nové generace se budou chlubit všestrannějšími možnostmi obestavění prostoru díky zmenšení a odlehčení všech konstrukčních součástí. Dále budou těžit ze zlepšování typického jízdního projevu Lexus s vývojem nových technologií elektrifikace.

LF-ZC_017_16x9_JPG

LF-ZC symbolizuje cestu značky Lexus k elektrifikaci, má elegantní proporce, nízké těžiště, prostornou kabinu a emocemi nabitý design, který spojuje funkčnost a estetické kvality s příslibem opojného požitku z jízdy.

Koncept LF-ZL dává nahlédnout do budoucnosti mobility postavené na hladkém spojení jednotlivců a společnosti. Požitek z jízdy bude upraven na míru každému uživateli, kdy vozidlo samo rozpozná návyky řidiče a nabídne bezkonkurenční způsob interakce formou osobních doporučení.
LF-ZC_013_16x9_JPG

Obě koncepční vozidla jsou vybavena plně digitálním kokpitem pro intuitivní a rychlý přístup k základním ovládacím prvkům v prostředí pro řízení vozu. Nový software ovládacího rozhraní Arene OS umožní průběžně aktualizovat funkce vozidla v souladu s vývojem bezpečnostních systémů a multimédií.

Při dalším vývoji systému bude Lexus usilovat o zprostředkování požitku z jízdy na míru uživateli se zaměřením na ideální vyvážení vlastností akcelerace, zatáčení a brzdění. Konečným cílem je vytvořit vozidlo jako stvořené pro daného zákazníka synergickým spojením hardwaru a softwaru.

Foto: Lexus



Facebook

Nejčtenější

Nahoru