Jaguar Land Rover se připojí k oslavám královnina jubilea

 Jaguar Land Rover se připojí k oslavám platinového jubilea Jejího Veličenstva královny a v neděli 5. června se zúčastní s 26 vozy královské přehlídky. Jako další připomínku 70 let obětavé služby královně věnuje Land Rover Britskému červenému kříži nový automobil Land Rover Defender 130 na podporu jeho aktivit ve Spojeném království.

Jaguar MkII Vicarage Convertible for Dame Twiggy

Inženýři značky Land Rover budou spolupracovat se zástupci charitativní organizace, jejíž patronkou je právě královna, na úpravě vozu Defender 130 před jeho uvedením do provozu. Land Rover podporuje Mezinárodní federaci společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce od roku 1954.

Jubilee Pagent Jaguars - Group Shot

Královnina jubilejní platinová přehlídka je oslavou kreativity a vynalézavosti obyvatel Spojeného království a Společenství národů během 70 let její vlády. Přehlídky se zúčastní dva nejoblíbenější modely Land Rover Defender, tři vozy Jaguar, vozy Land Rover z filmů o Jamesi Bondovi a sbírka vzácných kabrioletů Jaguar včetně na zakázku vyrobeného automobilu Jaguar E-type Roadster Series 1 z roku 1965. Jednorázová renovace zahrnovala rozsáhlý seznam vylepšení provedených odbornými techniky z Jaguar Classic Works a metalický modrý lak je inspirovaný vlajkou Spojeného království.

Mezi dalšími významnými vozy Jaguar a Land Rover, které se přehlídky zúčastní, je i první Land Rover, který světlo světa spatřil v roce 1948 na autosalonu v Amsterdamu. Představí se i modely Jaguar, které směřují k plně elektrické budoucnosti, a to v podobě plug-in hybridu F-PACE se speciálním lakem na zakázku navrženém ve spolupráci s bubenicí Nandi Bushell a plně elektrický I-PACE ze závodní série E-Trophy.

Pestrobarevný průvod povede po tříkilometrové trase přes The Mall a Buckinghamský palác a bude kopírovat trasu korunovace před 70 lety. Přehlídky se zúčastní více než 10 000 dobrovolníků a tvůrců, kteří prostřednictvím karnevalu umění, hudby, divadla a tance oslaví každé ze sedmi desetiletí královnina působení na trůnu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru