Hyundai i30 – elegantní kombík – test

Model i30 je stálicí v hledáčku rodin s dětmi, které převážejí řadu nezbytností, které potřebují na cestách s batolaty i předškoláky. Nová generace je na trhu od loňského léta a v nabídce je i elektrifikovaná částečně hybridní verze.

Strana 74 (3)

Na novém designu je nepřehlédnutelná přední maska, která dostala úplně nové tvary. Odkaz k původnímu šestiúhelníku sice zůstal, jinak je ale předek auta mnohem dynamičtější. Světlomety jsou úzké podle současných módních trendů a tvary předního nárazníku mají sportovnější charakter. Záď, která je u kombi vozů vždycky trochu oříškem pro designéry, je svažitá a jednoznačně se co do vzhledu povedla.

Interiér se ergonomií příliš neodchyluje od předchozího modelu, v kapličce přístrojů ale zaujme digitální sedmipalcový panel, který zobrazuje ukazatele podle osobního nastavení řidiče. Velký displej multimédií je volně stojící na horním okraji palubovky, klimatizaci a rádio ale ovládáte pohodlně přes kruhová tlačítka na středovém panelu. Pro cestování s rodinou se nemusíte v ničem omezovat. Prostoru je dost na zadních sedadlech, v zavazadelníku se u verze kombi složí 602 litrů nákladu, při složení sedadel jej zvětšíte až na 1650 litrů.

Strana 74 (4)

Nabídka motorizací je široká, my jsme si do testu záměrně vybrali novinku – vznětový motor 1.6 CRDi o výkonu 136 koní, který je vybaven 48V mild-hybridním systémem. Dá se kombinovat se šestistupňovým manuálem, naše volba ale směřovala k sedmistupňové dvouspojkové automatické převodovce, s níž je ovládání komfortnější. Využití hybridního systému se příznivě projevuje na spotřebě, která je dle tabulek v kombinovaném provozu 4,2 l/100 km.

Strana 74 (2)

Bezpečnostní systémy jsou u značky Hyundai sdruženy do paketu SmartSense, který obsahuje asistenci řízení v jízdním pruhu, odvrácení kolize při couvání, novinkou je automatický systém, který upozorní na pohyb auta před vámi. Hodí se to při čekání na semaforu, kdy včas nezareagujete na zelenou. Nechybí hlídání mrtvého úhlu, protikolizní asistence vpředu, rozpoznávání únavy řidiče nebo upozornění na rychlostní limity.

Hyundai i30 ve verzi kombi je nyní k mání za akční cenu od 354 900 Kč.

Strana 74 (1)

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru