Světová premiéra – Caddy California

Nástupce multifunkčního modelu Caddy Beach má zcela novou koncepci, design i konstrukci a zůstává nezaměnitelným automobilem. Nabízí tak spojení kompaktního MPV a důmyslně koncipovaného kempovacího vozu. I Caddy California disponuje inovativními detailními řešeními. Díky nim se Californie na základě modelových řad T3, T4, T5, T6 a T6.1 staly nejúspěšnějšími obytnými automobily na světě. V roce 2020 debutuje nový Caddy California v segmentu kompaktních obytných automobilů. 

 Caddy_California_Camping_3

Základem Caddy California je nová, pátá generace modelové řady Caddy. Jedná se tak o první obytný automobil, který využívá konstrukční přednosti modulární platformy MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč. Pro zákazníky to znamená nejnovější technologie a více vnitřního prostoru. Vůz s vnější délkou 4501 mm bude uveden na český trh v příštím roce. Verze s prodlouženým rozvorem a vnější délkou 4853 mm bude následovat později. Zadní část vnitřního prostoru přesvědčí dokonale promyšlenou výbavou pro kempování. Její součástí je nové výklopné lůžko. Jeho odpružená konstrukce s velmi kvalitní matrací nabízí stejně komfortní spaní jako lůžka ve větších T6.1 California a Grand California. Velkoryse koncipované lůžko má rozměry 1980 x 1070 mm, po složení se jeho délka zkrátí na třetinu. V této kompaktní podobě lze lůžko uložit nad zavazadlovým prostorem. Zatímco u předchůdce byla první řada sedadel v prostoru pro cestující součástí konstrukce lůžka, nyní tomu tak již není. Sedadla je možné před cestou demontovat několika snadnými úkony.

Naprosto výjimečnou novinkou v této třídě kempovacích vozů je kuchyňka, která se pro model dodává na přání. Kuchyňka je kloubovým mechanismem připevněna k levé stěně zavazadlového prostoru pod lůžkem a při otevřených zadních výklopných dveřích ji lze vysunout dozadu. Výklopné dveře ochrání během vaření i před deštěm. Současně je ke kuchyňce za vozidlem optimální přístup s dostatečným prostorem nad hlavou pro vzpřímené držení těla. Novou kuchyňku tvoří dva výsuvné díly. Součástí horního dílu je plynový vařič s jedním hořákem včetně ochranné clony proti větru a praktické odkládací plochy. Spodní výsuvný díl zahrnuje příborník a další úložné prostory pro kuchyňské náčiní a zásoby. V zadní části kuchyňky je bezpečně zajištěný box (s odvětráváním v úrovni podlahy) pro plynovou láhev (s hmotností náplně cca 1,85 kg). Vozy s kuchyňkou budou registrovány jako obytný automobil.

California 6.1

California 6.1

Další novinkou je modulární stan, který lze používat i samostatně, bez vozu. Stan dodávaný na přání umožní vůz rozšířit o další prostor ke spaní. Vznikne tak dostatečně velký obytný prostor pro celou rodinu i veškeré nezbytné kempovací vybavení. V tomto případě mohou spát dvě osoby uvnitř vozu a dvě osoby v novém stanu. Díky „vzduchové tyčové konstrukci“ je stavba stanu rychlá a maximálně snadná. Velká okna lze kompletně otevřít a za dne vpouští dovnitř dostatek světla.

Grand California

Grand California

Nové vznětové motory TDI pro model jsou mimořádně ekologické. Díky dvěma katalyzátorům SCR a dvojitému vstřikování AdBlue prostřednictvím systému Twindosing došlo v porovnání s předchůdcem k výraznému snížení emisí oxidů dusíku (NOx). V době uvedení na trh budou k dispozici motory TDI ve dvou výkonových stupních 55 kW (75 k) a 90 kW (122 k). K hospodárnosti motorů TDI přispívá i nový vnější design modelu, protože součinitel aerodynamického odporu vzduchu je nyní 0,30 místo 0,33 u předchůdce.  Pro zákazníky, kteří chtějí kempovat i mimo asfaltované cesty, je důležitá skutečnost, že stejně jako Caddy Beach bude i model Caddy California nabízen nejen se sériově dodávaným pohonem předních kol, ale také s pohonem všech kol 4MOTION.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru