Elektrická Kona bude z nošovického Hyundaie

Při stále rostoucí poptávce po vozidlech s nulovými emisemi společnost Hyundai Motor ztrojnásobí dostupnost svého vozu Kona Electric pro zákazníky v Evropě. Od března 2020 zahájí jeho výrobu ve svém českém výrobním závodě a zvýší stávající dodávky ze svého závodu v Ulsanu v Jižní Koreji. Tím se výrazně zkrátí dodací lhůty pro zákazníky v Evropě.

KONA EV HMMC 2

V roce 2020 bude společnost Hyundai schopna dodat evropským zákazníkům více než 80 000 kusů vozidel s nulovými emisemi, přičemž se bude jednat o vozy Kona Electric, Ioniq Electric a o vůz Nexo poháněný vodíkovým palivovým článkem. Při tomto vývoji Hyundai očekává, že se v roce 2020 stane největším dodavatelem vozů s nulovými emisemi v Evropě.

S nabídkou od 48 voltových mild hybridů přes plně hybridní (HEV) až po plug-in hybridní (PHEV) je Hyundai dlouhodobě považován za lídra mezi výrobci ve snaze o zpřístupnění mobility budoucnosti široké veřejnosti.

Kona Electric byla v médiích mnohokrát označena za průlomový automobil. Byl to první model prodávaný v Evropě, který nabízel populární typ SUV karoserie v kombinaci s elektrickým pohonem a dlouhým dojezdem, čímž se stala významným impulzem k nákupu pro zákazníky, kteří vybírají elektrický vůz. S řadou vylepšení, která byla nedávno představena, nyní poskytuje zákazníkům ještě více výhod, včetně rychlejšího třífázového nabíjení na mnoha evropských trzích, nové funkce dálkového ovládání a správy vozu Hyundai Bluelink a nového volitelného navigačního systému se středovým displejem velikosti 10,25-palců.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru