500 vozů Škoda Octavia pro české kriminalisty

Ministr vnitra ČR a policejní prezident včera převzali v Mladé Boleslavi 37 z celkových 500 policejních vozů v civilním provedení. Zbylé vozy byly předány u autorizovaných prodejců po celé České republice. Zakázku na dodávku vozů získaly ve spolupráci mladoboleslavská automobilka a leasingová společnost ŠkoFIN a ve veřejném tendru v září loňského roku.

ŠKODA OCTAVIA, Policie ČR

Všechny vozy jsou ve výbavovém stupni Ambition a pohání je benzinové motory 1,5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci s automatickými dvouspojkovými převodovkami DSG. Financování operativním leasingem je oblíbené nejen u velkých firem, ale jejich výhod stále častěji využívá i veřejná správa. Aktuálního trendu využila i Policie České republiky a pořídila si vůbec první flotilu vozidel financovanou formou operativního leasingu. ŠkoFIN je tak první společností, která zajišťuje financování velkého vozového parku pro Ministerstvo vnitra. Pořízení části policejních vozů na leasing do budoucna umožní jejich průběžnou obměnu. Je to efektivní řešení, jak zajistit rychlý servis a snadnou výměnu vozů, které mají najetý maximální počet kilometrů nebo překročí dobu životnosti.

Od roku 1993 bylo českým policistům v rámci několika tendrů předáno více než 18 tisíc vozů ŠKODA nejrůznějších modelů a specifikací. Ať již speciálně upravené podle požadavků policejních sborů nebo v sériovém provedení. Vozy značky ŠKODA slouží policii také v jiných zemích, například v Polsku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Belgii, Velké Británii, Izraeli nebo v Portugalsku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru