Lexus představuje svůj první elektromobil

Lexus UX 300e je první bateriový elektromobil značky. Má přinést kultivované jízdní vlastnosti a špičkové parametry hluku a vibrací. Spolehlivost je postavená na technologických tradicích elektrifikovaných hybridních modelů Lexus.

UX300e
Již od dob uvedení modelu RX 400h v roce 2005 je Lexus průkopníkem technologií elektrifikace vozidel. Na autosalonu Tokio 2019 odhalil Lexus svoji celosvětovou strategii elektrifikace pod názvem „Lexus Electrified“ (Elektrifikovaný Lexus), jejímž cílem je dosáhnout významného pokroku ve smyslu výkonových charakteristik vozidel, jízdního chování, ovládání a potěšení za volantem.U čistě elektrického Lexusu UX 300e konstruktéři ponechali beze změny design i užitné vlastnosti crossoveru UX. Vysokokapacitní baterie uložené přímo pod podlahou kabiny přinášejí nízké těžiště a optimální dojezd v kategorii kompaktních vozů do města (400 km jako hodnota podle jízdního cyklu NEDC; cílovou hodnotou je přes 300 km podle cyklu WLTP).

UX 300e bude ve druhé polovině roku 2020 uveden na vybraných evropských trzích, od roku 2021 se začne prodávat i ve zbytku Evropy.

UX 300e – specifikace elektromotoru

CZ tab1 UX300e
UX 300e – specifikace baterie

CZ tab2 UX300e

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru