Rolls-Royce Sweptail – realizace klientova snu

Rolls-Royce přibližně před rokem představil světu svůj koncept 103EX. Byla to připomínka slavné tradice zakázkových karoserií, které měly inspirovat budoucí klientelu. Tato automobilová vize reprezentovala svět zcela osobní luxusní mobility, kde by nové technologie dovolovaly navrhnout každý Rolls-Royce podle představ jeho majitele, pokud si to bude přát.  Tedy na zakázku postavený automobil jako žádný jiný, na míru každému zákazníkovi.

P90262050_lowRes_rolls-royce-sweptail

Idea moderního, na zakázku karosovaného vozu Rolls-Royce však pro jednoho milovníka a znalce značky nebyla dostačující. Ten automobilku oslovil se svou vlastní představou dvoumístného Rolls-Royce. Dnes už je tento automobil skutečností a byl pokřtěn „Sweptail“. Je to připomínka zužujících se zádí vozů Rolls-Royce z dvacátých let, které klient značky obdivoval natolik, že požádal o obnovení tohoto prvku na jeho zakázkovém speciálu.

P90261446_lowRes_rolls-royce-sweptail

Co bylo inspirací? Velkolepost, měřítko, okázalost a dramatičnost vozu Phantom I Round Door, postaveného v roce 1925 karosárnou Jonckheere; štíhlé, zužující se prosklení, dramatické proporce a stoupající převis zakázkového speciálu Phantom II Streamline Saloon, postaveného v roce 1934 u Park Ward; elegantně klesající linie boků a rozmáchlá záď inspirovaná skvostným Gurney Nutting Phantom II Two Door Light Saloon z roku 1934 a oblá střecha, stoupající zadní převis a opět rozmáchlá záď modelu Park Ward 20/25 Limousine Coupé z roku 1934, to všechno posloužilo jako inspirace pro dnešní designéry při tvorbě tohoto neobyčejného a výjimečného automobilu.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru