Třešinka na dortu – BMW M8

Kromě pokračujícího vývoje standardních provedení řady 8 pracují technici také na modelu M. Plně maskovaný, raný prototyp plánovaného BMW M8 se představí v rámci dynamické prezentace, která bude součástí doprovodného programu pro 24hodinový závod na okruhu Nürburgring.

P90260938_lowRes_bmw-m8-prototype-05-

Klasické M prvky, mezi něž patří větší nasávací vzduchové otvory, upravené brzdy a sportovní výfuková soustava se čtyřmi koncovkami výfuku, naznačují výrazně posílený výkon a dynamický potenciál automobilu a podněcují zažít nebývalou radost z jízdy, kterou tento vůz nabízí.

P90260941_lowRes_bmw-m8-prototype-05-

Ve vývoji je také závodní speciál BMW M8 GTE, který má předznamenat návrat BMW Motorsport do Le Mans: „Vývojový program BMW M8 GTE pro náš návrat do Le Mans je v plném proudu,“ říká ředitel BMW Motorsport Jens Marquardt. „Vývoj nového závodního automobilu je vždy vzrušující záležitostí a v případě BMW M8 GTE jsou očekávání o to větší. Ještě nemůžeme odhalit žádné fotografie, ale mohu vám slíbit, že BMW M8 GTE bude vypadat velkolepě. První jízdní testy plánujeme ještě v první polovině letošního roku a předpokládáme, že první oficiální závod automobil absolvuje ve 24hodinovém klání na okruhu Daytona koncem ledna 2018.“

P90260951_lowRes_bmw-m8-prototype-05-



Facebook

Nejčtenější

Nahoru