BMW řady 8 Concept jako předzvěst nového kupé

Na letošním Concorso d’Eleganza Villa d’Este bude představeno BMW řady 8 Concept. Je to esence moderního kupé zabalená do podoby vzrušující designové studie. Tento koncept bude sloužit jako ochutnávka připravovaného modelu – nového BMW řady 8 Coupé, které bude představeno v roce 2018 jako součást největší modelové ofenzivy v historii značky.

P90260688_lowRes_bmw-concept-8-series

Se strategií NUMBER ONE > NEXT chce BMW Group dosáhnout nárůstu prodejů a obratů ve třídě luxusních vozů a BMW řady 8 Coupé zde hraje významnou roli.

Silueta doslova objímá silnici svým nízkým profilem. Souhra dlouhé kapoty a protáhlé linie střechy dává bokům vozu dynamický ráz, zatímco stoupající linie zádě přináší ostré zakončení linií proudících směrem k zádi. Ostré linie vedou přes napjaté hmoty, jež představují příslib výrazně dynamických zážitků, které automobil poskytne.

V zadní části vozu pohled zaujme výrazné vyboulení nad zadními koly. Linie a výrazné detaily podtrhují sportovní rysy konceptu. Velká kola z lehkých slitin o průměru 21 palců jsou typická vícepaprskovým designem s aerodynamickými prvky.

Velká maska s dvojicí ledvinek tvořících masku chladiče, nízkými světlomety a velkými vstupy vzduchu utváří působivou, sportovně laděnou grafiku přední části vozu. Ledvinky chladiče jsou umístěné velmi nízko u silnice a široce roztažené přes příď vozu. Maska se směrem dolů rozšiřuje a zdůrazňuje dynamický charakter BMW řady 8 Concept. Spolu se supernízkými laserovými světlomety a šestiúhelníkovým pojetím „dvojitých kruhů“ dává přídi vozu soustředěný vzhled.

P90261152_lowRes_bmw-concept-8-seriesEmocionální tvarování povrchů dominuje i zádi a vytváří tak nízkou, výrazně modelovanou záď s maximálním zdůrazněním šířky vozu. Výrazné blatníky naznačují dynamický charakter vozu a zdůrazňují, že má pohon zadních kol. Štíhlé, protáhlé zadní svítilny zasahují daleko do bočních stran, propojují tak záď a boky vozu. Samotné světlomety se drží tradičního uspořádání do tvaru písmene L a vystupují z těla karoserie. Zdůrazňují šířku automobilu a jeho svalnatý postoj na silnici.

Interiér se soustředí na to nejdůležitější: proces řízení. Jakmile se řidič usadí za volant, je těsně obejmut prostředím typickým pro sportovní vozy. Všechny povrchy a linie směřují vpřed a podtrhují dynamiku jízdních zážitků. Spojení ovladačů do funkčních celků na středovém panelu, středové konzole nebo dveřích dává interiéru jasnou grafickou strukturu.

BMW řady 8 Concept je předzvěstí modelu, který má BMW v úmyslu představit v podobné formě v průběhu příštího roku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru