Golf modelového roku 2017 je už v prodeji

Nové modely Golf a Golf Variant s mnoha technickými i designovými novinkami přicházejí na český trh. Nejprodávanější Volkswagen na českém trhu přichází s rozmanitou nabídkou modelů včetně legendárních sportovních verzí Golf GTI a Golf R. Paleta motorů pokrývá velmi široké spektrum výkonů od 81 kW (110 k) až do 228 kW (310 k). Nechybí ani verze s pohonem všech kol 4MOTION a převodovkami DSG. V březnu nabídku obohatí ještě plug-in hybridní verze Golf GTE a čistě elektrický  e-Golf. Základní Golf Trendline s pětidveřovou karoserií a motorem 1.0 TSI o výkonu 81 kW (110 k) stojí 411 900 Kč, praktické rodinné kombi Golf Variant lze pořídit již za 441 900 Kč.

 

Der neue Volkswagen Golf

Volkswagen Golf modelového roku 2017 zaujme nově navrženou přídí s LED diodami pro denní svícení a rovněž přepracovanou zádí s novým nárazníkem a LED zadními světlomety pro všechny verze, vrcholné verze jsou vybaveny dynamickým ukazatelem směru. Nevšední vzhled dodají bestselleru v novém „kabátě“ přední LED světlomety, které v seznamu výbavy na přání nahradily xenonové světlomety. Modely Golf R a R Variant mají inovativní LED světlomety dokonce v sériové výbavě.

Mezi novinky patří progresivní asistenční systémy, jako je například asistent pro jízdu v dopravní koloně (Traffic Jam Assist; částečně autonomní jízda rychlostí až 60 km/h) nebo funkce pro rozpoznávání chodců, která je součástí systému pro nouzové brzdění Front Assist. Pomocníka nalezne řidič také v asistentovi pro jízdu s přívěsem (Trailer Assist) nebo v parkovacím asistentu 3.0. V případě náhlé zdravotní indispozice řidiče zasáhne asistent pro stav nouze (Emergency Assist) a vozidlo bezpečně zastaví.

Nově koncipovány byly rovněž veškeré informační a zábavní systémy. Vrcholná verze s dotykovým displejem o úhlopříčce 9,2 palce nese označení „Discover Pro“ a jako první v kompaktní třídě nabízí možnost ovládání gesty. Poprvé si mohou zákazníci pro model Golf objednat zcela digitální panel přístrojů Active Info Display. Používání telefonu během cestování automobilem usnadňuje funkce bezdrátového indukčního nabíjení. Kromě toho se zvětšila nabídka internetových služeb a aplikací.

Prvním zástupcem nové generace motorů TSI je jednotka 1.5 TSI EVO o výkonu 110 kW (150 k), která bude k dispozici také v úspornější variantě BlueMotion vyladěné na nejvyšší výkon 96 kW (130 k). Přeplňovaný čtyřválec je vybaven systémem deaktivace válců ACT. Modelům Golf GTI, Golf GTI Performance a Golf R propůjčují křídla výkonnější verze motoru 2.0 TSI, které jsou nyní k dispozici ve výkonových stupních 169 kW (230 k) – GTI, 180 kW (245 k) – GTI Performance a 228 kW (310 k) – R. Nově vyvinutá 7stupňová převodovka DSG v modelové řadě Golf postupně nahradí všechny 6stupňové převodovky DSG.

Nový Volkswagen Golf vstupuje do předprodeje na českém trhu v 9 výbavových liniích: Trendline, Comfortline, Highline, R-Line Comfortline, R-Line Highline, GTI, GTI Performance, GTD a R. Modely Golf GTE a e-Golf budou následovat v březnu 2017.

Základní verze Golf Trendline 1.0 TSI/81 kW (110 k) stojí 411 900 Kč a její sériová výbava zahrnuje mimo jiné pětidveřovou karoserii, šestistupňovou mechanickou převodovku, 15“ ocelová kola, náhradní kolo pro nouzové dojetí, automatickou klimatizaci Climatronic, audiosystém Composition Colour s 6,5“ barevným dotykovým displejem, palubní počítač Plus, kůží obšitý volant a zadní LED světlomety.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru