Jaguar bude mít SUV na elektřinu

 

Koncept I-PACE je předvojem historicky prvního elektrického vozu značky Jaguar. Sériový model bude odhalen koncem roku 2017 a na silnicích se objeví v roce 2018. Jde o výkonné elektrické SUV s výrazným designem a dopředu posunutou kabinou kombinovanou se siluetou supersportu.

foto-1

Model umně snoubí výkon sportovního vozu a univerzálnost pětimístného SUV. S předpokládaným dojezdem přes 500 km podle cyklu NEDC (více než 350 km EPA) budou řidiči při průměrném denním dojíždění muset auto nabíjet jen jednou týdně.

Na silnici zabírá méně místa než klasické středně velké SUV a zároveň nabízí více místa pro pasažéry a zavazadla než modely vyššího segmentu. Optimalizovaná aerodynamika přináší nízký koeficient čelního odporu vzduchu, a to 0,29.

foto-4

V interiéru jsou použity nejnovější technologie a prémiové materiály, které podtrhují představu elektrického luxusu v podání značky Jaguar, a přitom designéři zachovali propracované detaily a výborné britské řemeslné zpracování. Model bude vybaven lehkými, tenkými a sportovně laděnými sedadly.

Elektromotory na přední a zadní nápravě podávají kombinovaný výkon 400 koní a okamžitý točivý moment 700 Nm. To přináší dynamiku sportovního vozu a výhody pohonu všech kol. Nízko položené těžiště v kombinaci s propracovaným zavěšením s dvojitými rameny vpředu a víceprvkovým zavěšením Integral Link vzadu poskytuje výbornou ovladatelnost a přesnost Jaguaru. Kombinace dotykových obrazovek, kapacitních spínačů a analogových dotykových ovladačů nabízí řidiči intuitivnější ovládání.

foto-3

„Koncept I-PACE je radikálním startem pro elektrická vozidla. Tento model reprezentuje design příští generace bateriemi poháněných elektromobilů. Jde o vůz s dramatickým designem s nezaměnitelným DNA Jaguaru, prémiovými detaily a britským řemeslným zpracováním. Není to jen pouhý koncept. Je to předobraz pětimístného sériového vozu, který uvedeme do prodeje v roce 2018. Bude to historicky první bateriemi poháněný elektromobil od Jaguaru a otevře novou kapitolu v historii naší legendární značky,“ řekl Ian Callum, Director of Design Jaguar.

foto-2

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru