Nový Bentley Flying Spur W12 S se představuje

Společnost Bentley Motors dnes představila nového člena rodiny: Flying Spur W12 S. Nový model je prvním čtyřdveřovým Bentley, které dosahuje maximální rychlosti nad 200 mil za hodinu a nabízí sportovnější zážitky majitelům, kteří hledají vyšší výkon, točivý moment a pružné reakce.

5036

Flying Spur W12 S slibuje nové a lepší dynamické vlastnosti. Řada detailů černého obložení – včetně mřížky chladiče a rámečků světlometů v lesklém dekoru Beluga, zadní difusér a volitelné karbonové prvky propůjčují novému modelu vzhled, který přesně odpovídá jeho vyšším výkonům.

Díky silnému šestilitrovému motoru W12 se dvěma turbodmychadly se Flying Spur W12 S může pyšnit vyšším výkonem a točivým momentem. Pečlivou kalibrací a seřízením bylo dosaženo zvýšení výkonu motoru z 625 PS na 635 PS (6262 bhp) a točivého momentu z 800 Nm na 820 Nm (605 lb. ft.) pro ještě dynamičtější jízdu. Maximálního točivého momentu se dosahuje již při 2000 otáčkách, takže jízda působí dojmem lehkosti.

Zvýšení výkonu znamená, že Flying Spur W12 S dosahuje maximální rychlosti 325 km/h (202 mil/h). Jde o první čtyřdveřové Bentley, které dokáže jet více než 200 mil za hodinu. Zrychlení na 100 km/h dosáhne za 4,5 sekund (0-60 mil/h za 4,2 sekund).

V souladu s moderní tradicí vozů Bentley se síla přenáší na vozovku prostřednictvím systému pohonu všech kol s rozdělením točivého momentu v poměru 40:60. Vyšší výkon není jedinou novinkou. Novým a citlivějším odpružením u Flying Spur W12 S je dosaženo lepší ovladatelnosti vozu a ještě lepší trakce. Volitelné brzdy z karbon-keramického kompozitu lze objednat s třmeny v červené nebo černé barvě.

Nová vlajková loď modelů Flying Spur má specifické nastavení tlumení a stabilizace. Díky nastavení odpružení, které zachovává distingovaný pocit z jízdy, jímž je Flying Spur W12 znám, zůstává verze S luxusním sedanem jak pro ty, kdo dávají přednost jízdě s řidičem, tak pro každého, kdo chce řídit sám.

Tým designérů Bentley vytvořil působivou atletickou vizáž. Ostré hrany doplňují muskulární záď, zatímco světla pro denní svícení s LED diodami, decentní prvky černého obložení a stylová kola z lehké slitiny propůjčují Flying Spuru moderní a soudobý vzhled. Nové detaily karoserie v lesklém černém provedení, unikátní prošívání kůže a nový styl karoserie i interiéru vozu – to vše odráží povahu Flying Spur W12 S. Flying Spur W12 se dodává s jedenadvacetipalcovými koly s designem 7 paprsků s novým černým povrchem ve vysokém lesku anebo volitelně s jedenadvacetipalcovými sportovními koly v pětipaprskovém directional designu s lesklým černým povrchem či v tmavém odstínu.

5039

Ve standardu jsou součástí nového interiéru jedinečný černý engine-spin povrch palubní desky a okenní lišty (další možností je saténově matný karbonový povrch), symbol W12 S na opěrkách hlavy vyšívaný v kontrastní barvě nebo v barvě sedadel, prahové lišty W12 S vpředu i vzadu, trojramenný volant Sport Plus a vroubkované lopatky řazení, které jsou u ostatních modelů dostupné jen jako individuální výbava.

Flying Spur je vybaven celou řadou technologií, díky nimž se stává ideálním místem pro práci i odpočinek na cestách.
Inovativní dálkové ovládání s dotykovou obrazovkou umístěné v obložené středové konzoli v zadní části vozu umožňuje jediným dotekem ovládat klima ve voze i informační a zábavní systémy z pohodlí zadního sedadla. Flying Spur nabízí i WiFi hotspot umožňující připojení kdykoliv během jízdy.

Prodej nového Flying Spur W12 S zákazníkům bude zahájen koncem roku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru