Autosalon Paris Motor Show speciál – Kia Carens s DRiVE WISE

Rodinné MPV Kia Carens se ukázalo v Paříži a už od listopadu bude v prodeji i v ČR. Poprvé se také představuje systém DRiVE WISE na podporu řízení, rozpoznávání mrtvých úhlů se systémem RCTA a možností on-line služeb Kia Connected Services.

Kia Carens Paříž

 

Designéři si pro modernizovaný Carens připravili řadu změn, včetně úprav obou nárazníků, odlišného ztvárnění mlhových světel a modernizované „tygří“ masky chladiče s plastičtějším vzhledem. Tyto změny pak doplňuje nový odstín karoserie „tajemná modrá“ a troje nová litá kola o velikosti 16, 17 nebo 18″. Modernizovaný model používá i nové zadní skupinové svítilny s nápadným světelným podpisem.

Kia Carens nabídne rozhraní v podobě 7 nebo 8 palcové dotykové obrazovky vč. funkce vestavěné navigace, online služby Kia Connected Services s podporou od TomTom® a zadní parkovací kameru. Součástí nového dotykového rozhraní je i podpora technologie Apple CarPlay™ a Android Auto™ pro bezproblémové propojení s chytrými telefony.

Kia Carens Paříž

Podpora řízení 

Carens poprvé nabízí propracované systémy DRiVE WISE na podporu řízení, včetně systému rozpoznávání mrtvých úhlů se systémem RCTA upozorňujícím na vozidla během couvání, resp. funkce informování o rychlostních omezeních, která zobrazuje aktuální rychlostní limit v kapličce přístrojů před řidičem.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru