Policie v LA bude jezdit s BMW i3

BMW Severní Amerika oznámilo, že vyhrálo tendr na dodávku 100 plně elektrických vozů BMW i3 pro policii v Los Angeles, kde budou sloužit ve flotile služebních vozů.

P90222779_lowRes_los-angeles-police-d

Toto oznámení přišlo po testování v reálném provozu, jehož se v ulicích Los Angeles kromě BMW i3 zúčastnily další elektromobily. Nakonec padla volba na BMW i3 kvůli kombinaci nejvyššího ocenění EPA v oblasti hospodárnosti, spolehlivosti a špičkových služeb ConnectedDrive, které lze používat jako podporu aplikací pro správu vozového parku. Svou roli sehrály také rozsáhlé znalosti BMW v oblasti dobíjecí infrastruktury a dostupnost velké servisní sítě BMW i s nízkými servisními náklady pro fleetové zákazníky.

Policejní vozy BMW i3 s označením LAPD začaly po ulicích Los Angeles jezdit na jaře letošního roku. Jako vozy z oddělení, v němž neslouží zásahová vozidla, budou BMW i3 využívána napříč oddělením jakožto služební vozy pro policejní úředníky a komunitní informační iniciativy.

Softwarový datový systém BMW bude integrován se systémem správy vozového parku, jenž umožní získávat důležité údaje pro jeho efektivní údržbu. BMW také připravuje webový nástroj, díky němuž bude policejní oddělení mít možnost sledovat svoji flotilu téměř v reálném čase, což přispívá k lepšímu nasazení vozů, jejich využití a efektivnímu dobíjení.

Greenlots, globální poskytovatel komplexních řešení pro distribuci zdrojů elektrické energie, dodá LAPD sto nabíječek druhé úrovně a čtyři stejnosměrné rychlonabíječky.

Zejména kvůli kompaktním rozměrům a vysokému podílů uhlíkových kompozitů se trvale udržitelné, plně elektrické BMW i3 vyznačuje malým poloměrem otáčení a obratností potřebnou pro jízdu v ulicích přetížených velkoměst.

BMW i3 je první sériově vyráběný elektromobil, jehož nosná struktura je vyrobena z uhlíkových kompozitů. Elektromotor BMW i3 dosahuje výkonu 170 k a točivého momentu 250 N.m, čerpá energii z 22kWh li-ion akumulátoru, který vystačí na dojezd 130 až 160 bezemisních kilometrů. Obratné a zábavné BMW i3 se ideálně hodí do hustě osídlených městských oblastí. Uhlíková vlákna určená pro BMW i3 jsou vyráběna pomocí energie získané z vodní elektrárny. Výrobní linka BMW v německém Lipsku čerpá elektrickou energii z větrných elektráren.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru