Aston Martin DB11 jezdí na Bridgestone

 

Společnosti Bridgestone a Aston Martin pozvaly novináře na zkušební polygon Bridgestone v Aprilii u Říma, kde se uskutečnila první dynamická prezentace modelu DB11 po jeho představení na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Aston_Martin_DB_11_Bridgestone_Italy__5__med

Na programu bylo fotografování a vybraní novináři se zúčastnili plánovaných testovacích jízd, během nichž mohli prověřit výkony nového modelu DB11 ve vysokých rychlostech a na mokru.

Cílem společnosti Aston Martin bylo vyrobit nejvýkonnější, nejhospodárnější a nejdynamičtější model DB v historii značky Aston Martin. Bylo tedy přirozené, že se britský výrobce exkluzivních automobilů obrátil na společnost Bridgestone se žádostí o pneumatiky, které by odpovídaly prémiové úrovni nového modelu DB11.

Potenza S007 je prémiová letní pneumatika pro vysokovýkonné sportovní vozy. Široké vnější části konstrukce dezénu a kostry poskytují maximální přilnavost při projíždění zatáček vysokými rychlostmi, zatímco inovativní dezén a bloky dezénu zaručují vynikající ovladatelnost.

Blizzak LM001 je vysokovýkonná pneumatika pro jízdu se sportovním vozem v zimních podmínkách. Vysoká tuhost prostorově uspořádaných lamel v kombinaci s velkými drážkami se šikmými stěnami vytváří excelentní trakci na sněhu. Tato pneumatika si zachovává optimální přilnavost při nízkých teplotách díky polymerům NanoPro-Tech, které dodávají směsi větší pružnost v chladném počasí.

Partnerství mezi oběma značkami vysokovýkonných produktů vzniklo v roce 1994, když Aston Martin představil model DB7 s pneumatikami Bridgestone Potenza S-01 Expedia. Spolupráce pokračovala představením modelu DB9 v roce 2003, který byl dodáván s pneumatikami Potenza RE 050A.

Všechny prezentace a testovací jízdy se uskutečnily na zkušebním polygonu společnosti Bridgestone, 30 km jižně od Evropského technického centra Bridgestone TCE (Technical Center Europe) nedaleko Říma. Evropský zkušební polygon byl slavnostně otevřen v červnu 2004. Dominantou areálu vybudovaného na ploše 144 hektarů je 4 km oválná dráha. Bridgestone tak má k dispozici nejmodernější polygon pro testování pneumatik po celý rok.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru