Online nákup auta začíná

Společnost Auto Palace, dealer 8 automobilových značek, představuje revoluční projekt v historii prodejů automobilů. Jako první dealer v ČR spustil v květnu na svých webových stránkách nákup vozů online. A tento ojedinělý projekt, jež má za cíl maximální usnadnění nákupu vozů bez nutnosti fyzicky přijít do showroomu, dokonce již v reálu vyzkoušel první zákazník, který si přes webové stránky koupil vůz Mitsubishi Lancer.

 

sporilov

Jak celý proces nákupu online funguje?
Zákazník, který si vůz vybere přes internetové stránky autopalace-sporilov.cz vyplní v prvním kroku své osobní údaje, odsouhlasí zpracování údajů a obchodní podmínky internetového prodeje. Vůz je následně označen jako rezervovaný ve všech online kanálech, kde je momentálně v nabídce.
V další fázi Auto Palace zašle novému majiteli potvrzení koupě. Do třech pracovních dnů zákazník obdrží také návrh kupní smlouvy a specifikaci k platbě 15% nevratné zálohy. V mailové komunikaci dealer rovněž informuje zákazníka o detailech vozu a předpokládané době dodání. Nevratná záloha musí být zaplacena do 3 dnů, jinak je rezervace zrušena a návrh kupní smlouvy včetně navrhované ceny a dalších specifik koupě je neplatný.

V případě, že není vůz skladem, je dealerem zadán do výroby. U skladových vozů dealer po zaplacení zálohy dále se zákazníkem domlouvá přesný termín předání vozu na adrese, kterou si nový majitel vybere. Převoz vozu je plně v kompetenci prodejce, který se zavazuje automobil doručit na jakoukoliv adresu na území ČR. Jedinou povinností nového majitele je zaplacení zbylých 85 % kupní ceny nejpozději 7 dnů před předáním vozu. Po uhrazení celé částky je vůz předán majiteli, který převzetí zboží stvrdí už jen podpisem předávacího protokolu.

Stejně jako u online prodejů jiného druhu zboží, i zde platí, že zákazník má právo na vrácení zboží ve 14 denní lhůtě (v případě koupě automobilu fyzickou osobou). Majitel nového vozidla v tomto případě pošle Auto Palace vyplněný formulář „Oznámení o odstoupení od kupní smlouvy“, dealer přijímá automobil zpět a vrací zpět částku definovanou v kupní smlouvě, z níž je odečtena cena za použití vozu nad rámec 20 km dle platné legislativy.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru