Hledání technologických synergií u PSA Peugeot Citroën a Fordu

Skupiny PSA Peugeot Citroën a Ford mají po 15 letech plodné spolupráce při vývoji hnacích jednotek v úmyslu rozšířit svou dosavadní spolupráci na oblast vozů s mobilním připojením.

Ilustracni-foto

Oba partneři se dohodli, že budou spolupracovat na vývoji další generace norem zaměřených na infotainment ve voze a přístup k aplikacím třetích stran, které všem motoristům nabídnou bezpečnější a praktičtější používání. V této souvislosti zváží skupiny PSA Peugeot Citroën a Ford Motor Company spolupráci s firmou Livio, dceřinou společností skupiny Ford, v otázce možných synergií mezi technologiemi SmartDeviceLink (SDL) a Car Easy Apps (CEA).

SmartDeviceLink je platforma typu Open source, která je určená k usnadnění začlenění aplikací chytrých telefonů zaměřených na zábavu, dopravní situaci či parkování do systémů infotainmentu ve voze. Tyto aplikace jsou snadno přístupné přes hlasové ovládání, displej a palubní desku. Technologie SDL vývojářům nabízí kromě své extrémně snadné obsluhy i možnost zařadit aplikace prostřednictvím dat získaných od vozu a vytvořit integrovaný balíček řešení, který se bude odlišovat od konkurenčních nabídek. Výrobci automobilů mohou technologii SDL využít pro začlenění aplikací a využít přitom svá vlastní rozhraní HMI a zkušenosti zákazníků.

Car Easy Apps je softwarová platforma pro výměnu zabezpečených dat, díky níž se vůz může stát součástí ekosystému mobilních aplikací. Výměna dat mezi vozem, chytrými přístroji a „cloudem“ nabízí celou řadu nových možností, které zákazníkovi přináší nové služby a způsoby využití aplikací. Nabízené aplikace budou zabezpečené, aby bylo zajištěno soukromí zákazníka a řádné fungování vozu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru