Citroën odhaluje svou novou vlajkovou loď – C5 X

Společnost obnovuje tímto vozem segment velkých cestovních vozů a přichází s originální řadou spojující hatchback a kombi. Model bude k dispozici s benzínovými nebo plug-in hybridními motory. Na trhu se objeví v druhé polovině roku 2021.

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Silueta s výklopnou zádí mění principy segmentu D, spojuje v sobě tvar hatcbacku a kombi a současně přidává prvky, kterými je zajímavé SUV. Díky větší světlé výšce oproti tradičnímu hatchbacku a kolům o průměru 720 mm s 19″ pneumatikami Tall & Narrow u většiny verzí je pozice řidiče vyšší. C5 X má rozvor 278,5 cm. Jeho vnější rozměry (délka 480,5 cm, šířka 186,5 cm a výška 148,5 cm) ho řadí mezi klasické vozy segmentu D.

C5 X představuje aktivní tlumiče Citroën Advanced Comfort, které dále posilují pocit jízdy na létajícím koberci. Cestující mají k dispozici  dobře známá sedadla Advanced Comfort a prostornost ve 2. řadě. Zavazadlový prostor má objem 545 l.  Po sklopení zadního sedadla vznikne užitečný objem až 1640 l.

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Vůz také přichází ve verzi plug-in hybrid s výkonem 225 koní a možností ujet více než 50 km v elektrickém režimu až do rychlosti 135 km/hod. Využívá poloautonomní řízení 2. stupně v souladu s platnou legislativou: systém Highway Driver Assist, který kombinuje adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go a systém udržování vozu v jízdním pruhu: řidič již nemusí ovládat rychlost ani trajektorii, všechny tyto funkce přebírá vůz.

Copyright William CROZES @ Continental Productions

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru