Elektrické Volvo C40 Recharge se představuje

Volvo C40 Recharge má nabídnout veškeré výhody SUV, ale v nižším a elegantnějším provedení. Jedná se o model postavený na základě platformy CMA a současně o historicky první model Volvo navržený jen pro čistě elektrický pohon. Společnost v příštích letech chystá uvést ještě několik dalších elektrických modelů. Již v roce 2025 by podle očekávání automobilky měla 50 % jejího globálního prodeje tvořit plně elektrická vozidla, zatímco zbytek budou hybridy. Od roku 2030 má automobilka v plánu prodávat výhradně čistě elektrická vozidla.

Volvo C40 Recharge

Příď představuje novou tvář elektrických vozů Volvo, jejíž součást tvoří světlomety vybavené nejmodernější pixelovou technologií. Zaujme i svou přitažlivou zádí, která harmonicky navazuje na nízkou střešní linii. Uvnitř zákazníci ocení vysokou jízdní pozici. Interiér je dostupný v různých barevných provedeních a současně se jedná o první model, v němž nejsou použity žádné kožené materiály.

Volvo C40 Recharge

Pohon vozu je tvořen dvěma elektrickými motory, z nichž jeden pohání přední kola a druhý zadní nápravu. Energii oba motory čerpají ze 78kWh akumulátoru, který je na rychlonabíjecích stanicích možné nabít na 80 % kapacity během 40 minut. Dojezd vozu se očekává kolem 420 km, což je vzdálenost, která by se měla postupem doby díky softwarovým aktualizacím OTA (vzdálený přístup) ještě prodloužit.

Elektrické vozidlo bude dostupné pouze online. V zájmu zjednodušení nabídky pro daný model a s cílem klást důraz na předkonfigurované varianty společnost dramaticky zredukovala nabídku voleb pro zájemce. Volvo bude zákazníkům dodáváno s celým balíčkem komfortní péče, která zahrnuje položky, jako jsou servis, záruka, silniční asistenční služba a na základě dostupnosti také pojištění a různé možnosti pro nabíjení v domácích podmínkách.

Výroba bude zahájena letos na podzim v továrně automobilky v belgickém Gentu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru