Druhá generace Audi Q3 – první jízda

Nové Audi Q3 – rodinné SUV s mimořádnou všestranností bylo představeno v Praze. Podobně jako vrcholné modely Audi nabízí koncept digitálního ovládání a zobrazování, rozsáhlý výběr řešení v oblasti informačních a zábavních systémů a inovativní asistenční systémy, stejně jako zdokonalený podvozek.

2045
Má výrazně sportovnější charakter než jeho předchůdce. Příď je charakterizována osmiúhelníkovým designem masky chladiče Singleframe, členěné osmi vertikálními příčkami, a velkými otvory pro přívod vzduchu. Světlomety jsou štíhlé a na vnitřní straně se klínovitě zužují. Audi je dodává ve třech verzích, včetně vrcholných světlometů Matrix LED, jejichž adaptivní dálková světla zajišťují inteligentní osvětlování vozovky. Ramenní linie ve spojení s mohutnými svalnatými plochami nad podběhy kol přispívá k atletickému celkovému dojmu. V těchto konturách se projevují geny quattro značky Audi a SUV je jimi vizuálně rozšiřováno. Barevně odlišená rozšíření podběhů kol umocňují vzhled ve stylu terénních vozidel. Výrazně skloněné střešní sloupky D, podpořené dlouhým střešním spoilerem, který navíc obklopuje po obou stranách zadní okno, propůjčuje vnějšímu designu i vizuálně dynamiku.

2050

V době zahájení prodeje se Audi nabízí se čtyřmi motory, třemi zážehovými jednotkami a jednou vznětovou jednotkou, v kombinaci s pohonem předních kol nebo s pohonem všech kol quattro. Jejich výkony sahají od 110 kW (150 k) do 169 kW (230 k). Všechny motory jsou čtyřválce s přímým vstřikováním paliva a přeplňováním výfukovým turbodmychadlem. Hnací síla je přenášena šestistupňovou mechanickou převodovkou nebo sedmistupňovou převodovkou S tronic s rychlým řazením. V závislosti na jízdní situaci, stavu vozovky nebo osobních preferencích může řidič měnit nastavení svého vozu prostřednictvím šesti režimů systému řízení jízdní dynamiky Audi drive select – od mimořádně komfortního přes velmi hospodárný až po vysloveně sportovní. Systém ovlivňuje také na přání dodávaný podvozek s adaptivními tlumiči, jehož senzory měří pohyby karoserie. Alternativně se dodává sportovní podvozek – v sériové výbavě s paketem S line – s tužší charakteristikou pružin a tlumičů a progresivní řízení.

2052

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru