Škoda Scala je už na českém trhu

Počínaje dnešním dnem přijímají všichni autorizovaní obchodní partneři značky v ČR první zákaznické objednávky. Všichni zájemci si mohou sestavit individuální konfiguraci dle vlastních preferencí. Základní cena vozu s benzinovým agregátem 1,0 TSI/70 kW s pětistupňovou manuální převodovkou ve výbavovém stupni Ambition bude k dispozici za 369 900 Kč, a to v druhém čtvrtletí letošního roku. Autorizovaní partneři značky v České republice však již nyní registrují téměř 1 000 závazných rezervací.

SCALA_08

Uvedení vozu na domácím trhu je naplánováno v průběhu dubna, první automobily si zákazníci převezmou počátkem května letošního roku. Díky mnoha prvkům pasivní bezpečnosti, mj. šesti standardně dodávaným airbagům a řadě asistenčních systémů, které byly dříve vyhrazeny pouze automobilům vyšších tříd, je model jedním z nejbezpečnějších automobilů kategorie hatchback v segmentu vozů kompaktní třídy. Jako první zástupce této třídy je standardně vybavena LED předními a zadními svítilnami. Moderní design doplňuje také nejnovější digitální technologie integrovaná ve vozidle. Flexibilně konfigurovatelný virtuální kokpit, který je dostupný na přání, má displej o velikosti 10,25”.

Scala je také díky standardně zabudované kartě eSIM stále online a nabízí všem zákazníkům jak funkce tísňového volání, tzv. eCall, který odpovídá homologačním požadavkům evropské legislativy, tak proaktivní servisní služby. Jako první vůz značky disponuje nejnovějším infotainmentem systém 3. generace, který se bude postupně rozšiřovat i do dalších modelů.

Základní provedení vozu ve výbavovém stupni Ambition je možné kombinovat se zážehovým agregátem 1,0 TSI/85 kW, nebo s turbodieselem 1,6 TDI o stejném maximálním výkonu. V obou případech je k dispozici šestistupňová manuální převodovka. Pro zážehovou motorizaci byla stanovena doporučená prodejní cena 394 900 Kč, vznětová verze je za příplatek 40 000 Kč. Exkluzivně ke specifikaci Style mohou klienti objednávat zážehový agregát 1,5 TSI/110 kW s aktivním řízením válců ACT. Ve výhradní kombinaci se sedmistupňovým DSG přijde na 524 900 Kč. V druhém čtvrtletí letošního roku obohatí paletu motorizací základní zážehový agregát 1,0 TSI/70 kW spojený s pětistupňovou manuální převodovkou. Jím poháněná Scalave výbavě Ambition bude k dispozici později v průběhu letošního roku za zmíněných 369 900 Kč. V závěrečné fázi roku 2019 se nabídka motorizací rozroste o agregát 1,0 G-TEC/66 kW spalující stlačený zemní plyn (CNG) v kombinaci se šestistupňovým převodovým ústrojím. Cena provedení G-TEC bude oznámena později.

Kompletní ceník modelové řady včetně prvků mimořádné výbavy a nového on-line konfigurátoru, je již nyní k dispozici. První vozy dorazí k zákazníkům v České republice v průběhu května letošního roku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru